Vartan Martaian

MESAJ CĂTRE DIASPORA ARMEANĂ : „PATRIA VĂ ESTE RECUNOSCĂTOARE”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Dragi compatrioți, frați și surori,

Simt o mare admirație și nețărmurită mândrie văzând și simțind acel val puternic de solidaritate și unitate care s-a ridicat în Diasporă ca răspuns față de războiul dezlănțuit de Azerbaidjan și Turcia la granițele Arțahului și Armeniei.

Vreau să știți că Patria aude și simte glasul fiecăruia dintre voi, vorba fiecăruia dintre voi, bătăile neliniștite ale inimii voastre, oriunde v-ați afla, oricât de departe v-ați afla.

O Diasporă atât de puternică este o adevărată armată care susține Patria și brava Armată Armeană în acest moment greu, decisiv pentru soarta noastră.

Patria vă este recunoscătoare pentru ajutorul material pe care îl acordați prin participarea voastră activă la campania pannațională „Hoi suntem hotarul țării. Cu toții pentru Arțah” lansată de Fondul Hayastan (Fondul Armenia).

Fiecare dintre voi este astăzi un ambasador al Armeniei și Arțahului în străinătate. Voi, prin toate mijloacele, prin adunări, apeluri și discursuri faceți totul pentru a-i transmite comunității internaționale adevărul, glasul Arțahului, inclusiv prezentându-le guvernelor țărilor în care vă aflați esența inumană a atacului dezlănțuit de Azerbaidjan cu ajutorul Turciei.

Sunt sigur că sunteți conștienți că, în situația de față, trebuie să ne înzecim eforturile.

Continuați cu același spirit și cu aceeași dăruire, întrucât de această dată împotriva noastră, împotriva poporului dornic de libertate al Arțahului s-a ridicat nu numai Azerbaidjanul, ci și Turcia genocidară cu armele, soldații și teroriștii ei mercenari, cu retorica și fapta sa armenofobă. Aceasta este aceeași Turcie care, acum 105 ani, a comis epurarea etnică și genocidul armenilor din Imperiul Otoman.

De această dată nu-i va mai reuși, noi nu vom permite încă un genocid!

Națiunea noastră, răspândită pe tot globul, este puternică prin spiritul unității sale.

Nu ne îndoim de victorie.

Suntem de neînvins prin unitatea noastră.

Izbânda va fi a noastră.

Dumnezeu să ne ocrotească!

ARMEN SARKSIAN, PREȘEDINTELE REPUBLICII ARMENIA