Mihai Stepan Cazazian

Marianna Gevorgyan (Armenia), interpretă la kanun, a câștigat trei dintre premiile principale ale World Folk Vision 2020

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Reprezentanta Armeniei, Marianna Gevorgyan, interpretă la kanun a câștiga trei premii principale în cadrul competiției World Folk Vision 2020.

”Un Mare Premiu cu locul 1. Multumesc tuturor!” – a scris Marianna Gevorgyan pe pagina ei de facebook. Marianna Gevorgyan a primit titlul la secțiunea „Muzica popoarelor lumii”. Un titlu care onorează o artistă care combină frumusețea și talentul armean. O victorie care onorează în primul rând Armenia.

La competiție au concurat mii de participanți din 115 țări iar 180 de muzicieni din 60 de țări s-au calificat pentru semifinală. Apoi câteva zeci pentru finală, inclusiv Marianna Gevorgyan (Armenia), care a câștigat trei dintre cele mai strălucite premii World Folk Vision.

Într-un interviu acordat site-ului armenews.com Marianna Gevorgyan a spus ։ ”Mă bucur foarte mult că Armenia și kanun-ul armenesc au câștigat în această competiție internațională de mare vizibiliate în media. După cum știm, kanun-ul este un instrument oriental și este folosit în lumea arabă, în Turcia, în Persia, în Egipt. M-am prezentat în lume cu kanun-ul meu din Armenia, instrument pe care l-am ales pentru a transmite lumii cultura armeană a kanun-ului.