Mihai Stepan Cazazian

Mânia Catolicosului Aram I din Cilicia: „Unde sunt bogații noștri binefăcători?”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Catolicosul Aram I al Marii Case de Cilicia este oarecum dezamăgit de indiferența armenilor bogați față de suferința poporului. „Unde sunt bogații noștri binefăcători? – a spus el.

Aram am continuat „în aceste zile de criză, văd cu profundă recunoștință și emoție implicarea nelimitată a liderilor, comunităților, bisericilor, organizațiilor, asociațiilor noastre de pretutindeni, pentru a-și aduce ajutorul lor familiilor nevoiașe. Nu le putem mulțumi niciodată suficient. Ceea ce fac ei nu este un simplu serviciu, ci o slujbă care îi place Domnului. Catolicosul din Antelias a continunuat: „Dar în fața acestei lucrări care îi face plăcere Domnului, sunt foarte profund întristat de absența unor membri înstăriți ai națiunii noastre, cunoscuți sau necunoscuți, apropiați de noi sau departe de noi. Nu pot rămâne tăcut și indiferent în ceea ce privește absența lor ”.

„Unde sunteți ? Nu puteți pune la dispoziția copiilor poporului nostru o parte din binecuvântările acordate de Dumnezeu mai ales în aceste zile grele de criză? “. Aram s-s referit și la anumite pasaje din Biblie și la judecata Domnului.