Redactor

Maléna cu „Qami Qami” participă, din partea Armeniei,  la Junior Eurovision 2021

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

A fost finalizată lista țărilor participante la concursul Junior Eurovision 2021. Concursul va avea loc pe 19 decembrie la La Seine Musicale-Paris. Sloganul concursului va fi Imagine. Armenia va fi reprezentată de Maléna cu piesa „Qami Qami”. Este a doua încercare a tinerei interprete de a ajunge la Junior Eurovision. Anul trecut a fost selectată cu piesa „Why”, dar din păcate Armenia s-a retras din competitie. România nu participă la acest concurs.

 Artista pe numele ei adevărat Arpine (Arpi) Martoyan s-a născut la 10 ianuarie 2007. Ea preferă să folosească pseudonimul  Maléna Fox pentru a fi cunoscută cu ușurintă în străinatate si pentru a-și dezvolta cariera muzicala la nivel global. Maléna  a crescut într-o familie de muzicieni, iar bunicul său a fost clarinetist și a cântat în Orchestra Filarmonicii din Erevan.

Tânăra cântăreață a studiat solfegiul, istoria muzicii și cântă la violoncel și chitară.

Armenia a debutat la Junior Eurovision în 2007 și a participat de atunci, permanent, cu exceptia anului 2020. A câstigat editia din 2010 și a găzduit concursul în anul următor. În 2019 Armenia s-a clasat pe locul 9.

Textul cântecului „Qami Qami” este superb. Primele versuri sunt:

Mă duc sus și

Există un loc în care mă simt în siguranță si liber.

Orașul straluceste diferit.

Am mers tot mai sus, mai sus decât cerul,

M-am trezit, foarte departe.

Vântul, vântul mă va lua din nou,

Spre sălbăticiile de departe,

Din ce în ce mai sus voi merge,

Voi fi invizibil, ca tine, vânt.

Gabriel Antonie LAZAROVICI