Mihai Stepan Cazazian

MADAGH LA BOTOȘANI 2013

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Biserica-armeneasca-Adormirea-Maicii-Domnului-Botosani

 

Sâmbătă 14 decembrie Biserica Armeană l-a prăznuit pe Sfântul Iacob, unul dintre ocrotitorii celei mai vechi biserici armenești din Botoșani –  Biserica “Adormirii Maicii Domnului” târnosită în anul 1350.

Bucuria credincioșilor a fost mare deoarece au participat la Sfânta Liturghie arhierească oficiată de P.S. Episcop Datev Hagopian, Arhiepiscopul Bisericii Armene din România. După Sfânta Liturghie a avut loc, la Biblioteca Județeană,  lansarea  cărții  “Case armenești din Botoșani” scrisă de Viorica Popa și Florin Egner. A urmat o agapă frățească, unde s-au adunat într-o atmosferă caldă  credincioșii armeni, veniți la Botoșani pentru aceste evenimente. Ne-am bucurat de-a fi gadză pentru cei veniți de la Iași, Suceava, Roman, Tg. Ocna, Focșani etc. Cu toții au fost impresionați și de un spectacol special de datini și tradiții locale desfășurat în timpul agapei.

Este de remarcat că toate cheltuielile pentru buna organizare și desfășurare a Madagh-ului au fost suportate în întregime de Manuela și Alexandru Zarug.