Mihai Stepan Cazazian

LONDRA / Soprana Asmik Grigorian a fost aleasă “Cântăreața Anului”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

La Londra a avut loc Gala Premiilor Internaționale de Operă, o ceremonie desfășurată la Sadler’s Wells Theatre, pe 29 aprilie. Soprana Asmik Grigorian, de la Operă Națională din Vilnius, Lituania, a câștigat premiul “Cântăreața anului” pentru rolul interpretat în Opera Salome de Richard Strauss la Festivalul din Salzburg.

Asmik este fiica renumitei soprane lituaniene Irena Milkevičiūtė și a tenorului Gegham Grigorian. S-a remarcat prin rolurile interpretate în ultima vreme astfel fiind considerată, în prezent, printre cele mai bune soliste de operă din lume.

În rolul Salome
din Opera cu același titlu de Richard Strauss

Cariera lui Asmik Grigorian a început o dată cu rolul Musette din Opera La bohème de Puccini iar restul este, după cum se spune, istorie. Ea a avut o carieră bogată, furtunoasă și emoțională pe cele mai mari scene care i-au adus recunoașterea internațională. Acum, Asmik se pregătește pentru rolul principal din opera The Dead City de Erich Wolfgang Korngold ce va fi pusă în scenă la Scala din Milano de regizorul Graham Vick.

“Încredere. Înţelegere. Susținere. Dragoste. Ce altceva ai putea să-ți dorești? Poate ceva timp în viață? Aș putea să mulțumesc tuturor, care m-au ajutat să ajung unde sunt astăzi. Mulțumesc, ” – au fost vorbele rostite laconic de Asmik Grigorian la festivitatea de premiere de la Londra. Soțul ei, regizorul Vasily Barkhatov, a fost nominalizat, de asemenea, pentru un premiu în acest an, alături de creatorii celebri precum Calixto Bieito, Katie Mitchell și Krzysztof Warlikowski.