Mihai Stepan Cazazian

LONDRA / Cadouri de Crăciun pentru copiii din Arțakh

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Aproximativ 1.200 de cutii de pantofi pline de cadouri de Anul Nou sunt în drum de la Londra la Erevan, unde vor fi distribuite de ONG-ul « Future is Now » copiilor familiilor strămutate de război.

Un apel a fost făcut în urmă cu o lună, iar mesajul s-a răspândit rapid în Marea Britanie și în întreaga Europă, implicând atât non-armeni, cât și armeni.

Cu ajutorul a 39 de voluntari care au lucrat două weekenduri la biserica St Sarkis din Kensington, Londra, cutiile au fost colectate, grupate în funcție de vârstă și sex, verificate și ambalate pentru tranzit către Erevan, via Bruxelles.

Aceste cutii de pantofi nu sunt doar cadouri, ci sunt o legătură personală între oamenii care locuiesc în Marea Britanie și copiii îndepărtați din Armenia. Unul dintre cei care a trimis o cutie de pantofi a fost Tatevik. Ea însăși a primit una dintre aceste cutii de pantofi acum 30 de ani și a vorbit despre efectul pe care l-a avut asupra ei. Oamenii au atașat cărți cu mesaje de speranță, poze cu ei înșiși. Mulți nu auziseră niciodată de Arțakh sau Armenia înainte de a-și răpi din timpul lor pentru a face o cutie de pantofi plină cu cadouri.