Arhiepiscopia Armeana

Liturghii arhierești în cadrul Eparhiei Armene din Bulgaria

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Înainte de sărbători, în perioada 24-26 decembrie 2022, Preasfinția Sa Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Eparhiei Armene din România, Locțiitorul Eparhiei Armene din Bulgaria, Delegat Patriarhal pentru țările Balcanice, a plecat în Bulgaria într-o vizită pastorală. Cu ocazia sărbătorii Sf. Ștefan, primul diacon și martir, Părintele Episcop a săvârșit Liturghii în 3 biserici armenești, care poartă numele Sfântului Ștefan: în orașele Haskovo, Sliven și Pazardjik.

Haskovo
Haskovo

În toate orașele și parohiile, Preasfințitul Datev a transmis mesajul său și binecuvântarea sa credincioșilor prezenți, a sfințit madagh-ul tradițional și apoi s-a întâlnit cu membrii consiliilor parohiale.

Varna

Următoarea vizită pastorală în Eparhia Armeană din Bulgaria a fost cu ocazia Crăciunului. Pe 8 ianuarie 2023, Părintele Episcop a fost în biserica armeană Sf. Sarkis din Varna, după care a sfințit apa cu Sf. Mir și a trimis mesajul său credincioșilor prezenți. Anul acesta nașul crucii de Bobotează a fost dl. Andranik Șakarian, epitropul consiliului eparhial.

După slujbe efectuate Preasfinția Sa Episcop s-a întâlnit și cu membrii consiliului parohial din Varna.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *