Mihai Stepan Cazazian

Limba Armeană pentru Toţi !

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Arhiepiscopia Bisericii Armene din România, Organizaţia Tineretului Bisericii Armene din România şi  Uniunea Armenilor din România au organizat în perioada 16-23 decembrie, Şcoala de Iarnă a Tineretului  Armean cu motto-ul Limba Armeană pentru Toţi!
După succesul din această vară, al taberei de la Suceava, cca 40 de tineri s-au mutat pentru şapte zile la Sinaia, unde, în incinta Hotelului Arca lui Noe s-a desfăşurat un bogat program educaţional şi recreativ. În acest sens trebuie să adresăm mulţumiri familiei Hovakimyan, proprietari ai hotelului, care au oferit toate condiţiile participanţilor la tabără. Zilnic au avut loc două module de limba armeană sub îndrumarea PS Episcop Datev Hagopian şi a PC preot vicar Bogdan Ezras. Cursurile au avut loc atît dimineaţa cît şi după amiaza fiind urmate de vizionarea de filme, cursuri de dans, alte activităţi educativ/recreative. De asemeni PS Episcop Datev Hagopian a ţinut un curs de istorie a Armeniei. Tinerii au participat şi la o lecţie susţinută de Zare Nazarian, vicepreşedinte UAR, despre istoria armenilor din orientul mijlociu  iar preşedintele UAR, Varujan Vosganian a ţinut o expunere despre limba armeană. Şi fiindcă tabăra s-a organizatla Sinaia nu putea fi ocolit Castelul Peleş care a fost vizitat de tinerii armeni. Ca o concluzie putem spune că această acţiune şi-a atins scopul, de a insufla tinerilor armeni dragostea pentru limba armeană şi să participe, cît mai mulţi, la cursurile şcolii armene.

Să amintim că finanţarea acestei tabere a fost asigurată, parţial, de Arhiepiscopia Bisericii Armene şi Uniunea Armenilor din România.

mai multe imagini pe  http://www.facebook.com/ArmeniansInRomania

http://armenia2011.sunphoto.ro/Tabara_de_iarna_2011/57873698

 

 

One Response to Limba Armeană pentru Toţi !

  1. Cristina January 1, 2012 at 11:30 pm

    ?????? ???, ?? ??? ???? ??????? 🙂