Mihai Stepan Cazazian

LIBAN /  Omagiu  lui Charles Aznavour printr-un grandios concert organizat la Beirut, intitulat “Pour toi Aznavour”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Libanul i-a adus un omagiu lui Charles Aznavour, care a iubit mult țara cedrilor, poporul libanez și armenii din Liban. Acest ambasador al cântecului francez a fost renumit Libanul francofon care a făcut o pasiune pentru Charles Aznavour.

Joi 15 noiembrie Biserica Sfântul Iosif a iezuiților din Beirut a fost neîncăpătoare publicul dorind să participe la concertul intitulat “Pour toi Aznavour” susținut de Orchestra Simfonică a Libanului.

Evenimentul s-a aflat sub patronajul președintelui libanez Michel Aoun. Nadia Chami-Aoun, prima doamna a Libanului, a fost prezentă la concert, precum și multe personalități. Printre acestea Avedis Kitanian ministru al turismului libanez, Arhiepiscopul Narek Alemezian reprezentant al Catolicosul Aram I al Marii Case de Cilicia, ambasadorul armean Samvel Mkrdtchyan, deputații  Hagop Terzian și Alexander Matossian, miniștrii Jean Oghasapian, Cesar Abi Khalili și Gebran Pasili. De asemenea, au fost prezenți diplomați străini.

Bassam Saba, directorul Conservatorului Național din Liban, a deschis seara printr-o alocuțiune. El a reamintit legăturile puternice ale lui Aznavour cu Libanul, subliniind originea sa armeană și relațiile cu Armenia. Să amintim că acest concert a fost posibil  grație efortului depus de maestrul Harout Fazlian dirijor al Orchestrei Simfonice a Libanului. Acest concert a fost dincolo de Charles Aznavour, dedicat și d comunității armeane din Liban, care este foarte respectată printre libanezi.

după armenews.com