Mihai Stepan Cazazian

Laureaţii Galei „Viata medicală” 2012 “Pana de Aur” pentru jurnalista Madeleine Karacaşian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Evenimentul culminant al celei de-a patra ediţii a Galei „Viaţa medicală”, a constat în decernarea premiilor de excelenţă. În premieră, Trofeul de cristal cu lauri „Opera omnia” a fost acordat dlui acad. Constantin Popa, „pentru întreaga activitate medicală, de cercetare ştiinţifică, publicistică şi editorială, de edificare a Institutului Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare”. Dlor prof. dr. Emanoil Ceauşu, prof. dr. Mircea Covic şi prof. dr. Florin Mihălţan le-a fost înmânat Trofeul de cristal, “pentru competenţă şi devotament în îngrijirea bolnavilor, promovarea cercetării ştiinţifice, colaborarea publicistică de excepţie” la «Viaţa medicală»”, iar dnii prof. dr. Jean Askenasy, prof. dr. Dan Dermengiu, prof. dr. Horia Traian Dumitriu, dr. Mircea Dumitru şi dnele dr. Marinela van den Heuvel-Olăroiu şi as. med. princ. Lucreţia Titircă au primit, de asemenea, Trofeul de cristal, „pentru competenţă şi devotament în îngrijirea bolnavilor, promovarea cercetării ştiinţifice, publicarea unor lucrări de referinţă la Editura “Viaţa Medicală Românească»

Premiu! „Pana de aur” a fost conferit dnilor conf. dr. Corneliu Zeana, dr. Constantin Bogdan si dnelor dr. Maria Dragotă, dr. Raluca Bulea, Madeleine Karacaşian, Anca Florea.

Familia de medici-pictori Elena şi Dan Paulian a primit premiul „Dr. Georges Dumitresco”.

„Viaţa medicală”

Nr. 22/1 iunie 2012

 

Dr. Mihail Mihailide – director general al săptămânalului „Viaţa medicală” din Bucureşti

Laudatio (cu prilejul decernării premiului „Pana de aur” şi a Diplomei de Excelenţă jurnalistei Madeleine Karacaşian)

„Aproape şase decenii de viaţă dedicată activităţii jurnalistice, un număr important de ani în presa armeană din ţară, din Armenia, patru decenii de colaborare permanentă la emisiuni culturale ale Radiodifuziunii Române, peste două decenii de colaborare la publicaţia „Diplomat Club”, paisprezece ani de colaborare neîntreruptă la săptămânalul „Viaţa medicală”, peste patru decenii de colaborări în presa românească, cu deosebire în publicaţii culturale, membră a Asociaţiei Ziariştilor Liberi Profesionişti, membră a Uniunii Scriitorilor din România; treisprezece titluri de volume traduse din limba armeană, unsprezece titluri de literatură traduse din limba franceză, o mulţime de binemeritate distincţii şi diplome; acesta este comprimat la maxim, aş fi putut continua cu o recentă distincţie – la maxim a CV-ului profesional al doamnei Madeleine Karacaşian, prestigioasa noastră colaboratoare, un exemplu de jurnalist informat, exigentă în tratarea informaţiilor, talentată, deţinătoare a rubricii „Medalion”, consacrată marilor figuri ale cinematografiei mondiale. O invităm pe scenă”.

 Madeleine Karacaşian:

Stimată asistenţă, Domnule Director General Dr. Mihail Mihailide,

Este absolut copleşitor şi emoţionant să păşeşti pe acest podium în urma unor mari personalităţi ale vieţii medicale româneşti.

Aş dori să vă mulţumesc pentru faptul că, prima dată, am fost onorată în urmă cu paisprezece ani, când D-l Dr. Mihail Mihailide m-a invitat să colaborez la publicaţia, pe care o conduce cu competenţă, împreună cu un colectiv minunat. În continuare, am fost onorată să rămân colaboratoare vreme de paisprezece ani, iar astăzi este cea de-a treia mare onoare, pentru a fi răsplătită cu acest premiu minunat.

Aş vrea să vă mai spun că legătura mea cu viaţa medicală nu se rezumă numai la articolele pe care le-am scris la pagina de cultură a acestei publicaţii, una dintre puţinele publicaţii de specialitate din România care are întotdeauna cel puţin o pagină de cultură, dar revin la legătura mea cu viaţa medicală românească, în general, prin intermediul profesiei de jurnalist, am venit în contact cu nume ilustre ale medicinei româneşti. Vă rog să mă scuzaţi dacă voi începe cu regretata Ana Aslan, care era tot de origine armeană, cu regretatul prof. dr. Krikor Pambuccian şi prof. dr. Ervant Seropian, iar mai târziu, cu d-l acad. Constantin Popa, cu d-l prof. dr. Ioan Pop De Popa, d-l prof. dr. Irinel Popescu, d-l prof. dr. Mircea Penescu, d+l prof. dr. Andrei Firică şi mulţi alţii, pe care i-am cunoscut cu prilejul unor interviuri sau reportaje făcute în domeniul medicinei.

Mulţumesc, încă odată, pentru această onoare, pentru că ea vine în urma câtorva recunoaşteri pe care le-am avut şi în Armenia, în ultimul an – o medalie „William Saroyan”, primită dela Ministerul Diasporeişi, foarte recent, luna trecută, când am fost primită în Uniunea Scriitorilor din Armenia.

Dacă l-aş parafraza pe Charles Aznavour care a declarat că este ”100% armean şi 100% francez”, aş putea să spun şi eu că sunt ”100% armeancă şi 100% româncă” !

Vă mulţumesc!