Mihai Stepan Cazazian

LANSARE DE CARTE / “Du Genocide des Armeniens a la Shoah. Typologie des Massacres du XXe siecle” editat de profesorii Gerard Dedeyan si Carol Iancu

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

12391281_1089670811045830_8673784321785153439_nCentrul de Studii Israeliene Goldstein Goren din cadrul Facultatii de Stiinte Politice, Universitatea din Bucuresti, va invita la lansarea volumului “Du Genocide des Armeniens a la Shoah. Typologie des Massacres du XXe siecle” editat de profesorii Gerard Dedeyan si Carol Iancu de la Universitatea Paul Valery Montpellier III din Franta si publicat in acest an la Editura Privat din Toulouse.

Lansarea va avea loc joi 17 decembrie 2015 la ora 18.00 la sediul Institutului pentru Cercetari Politice al Facultatii de Stiinte Politice din Str. Spiru Haret no.8, sector 1, Sala Negulescu. Vor vorbi: Prof. Dr. Carol Iancu (editor al volumului), Prof. Dr. Mihai Chioveanu (Directorul Centrului de Studii Israeliene Goldstein Goren), Conf. Dr. Felicia Waldman (contributor la volum) si Adrian Cioflanca (Director CSIER si cercetator la Institutul de Istorie A. D. Xenopol al Academiei Romane, Iasi).

Volumul marcheaza o suta de ani de la Genocidul importiva Armenilor si cuprinde 37 de contributii ale unor experti din intreaga lume, care trateaza subiectul din perspective variate, propunind o imagine cuprinzatoare a ceea ce au insemnat si inca mai inseamna cele doua tragedii majore care au marcat secolul XX .