Mihai Stepan Cazazian

Protecţia şi garantarea investiţiilor străine în dreptul comerţului internaţional

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Criza financiară mondială cu care se confruntă majoritatea statelor lumii readuce în actualitate problematica investiţiilor străine la care aspiră fiecare economie naţională.

Cartea de faţă încearcă să supună atenţiei cititorului regimul juridic al investiţiilor străine din perspectiva dreptului comparat, dar şi preocupările existente pe plan mon­dial, pe de o parte, pentru realizarea unei protecţii a investiţiei străine în contextul promovării ei, iar, pe de altă parte, pentru un mecanism de garantare a acesteia.

Lucrarea are numeroase merite printre care poate cel mai relevant este acela al departajării juridice între mecanismele de protecţie, garantare şi asigurare a investiţiilor străine în lumea contemporană.

Prof. Univ. Dr. Brânduşa Ştefănescu

La editura Wolters Kluwer – Romania, în colecţia Monografii, a apărut volumul

Protecţia şi garantarea invenstiţiilor străine în dreptul comerţului internaţional

de Lusine Navasardyan.

Autoarea s-a născut în Armenia unde a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Erevan. În anul 2000 se stabileşte în România şi urmează timp de doi ani cur­surile Universităţii de Stat din Bucuresti, Facultatea de Drept, specializare în drept privat (bursier)  iar apoi se specializează, în perioada 2002-2008, în cadrul Academiei de Studii Econo­mice din Bucuresti, catedra de drept, doc­torand (teza : Garantarea investitiilor straine).

Ca experienţă profesională notăm

1998  iulie -2000  septembrie: Fundație de Dezvoltare Industriala a Armeniei, in Erevan (jurist) 1999 aprilie-octombrie: Minis­terul Justitiei al Republicii Armenia (asistentă în grupul guvernamental pentru reforme ad­ministrative) 2005 aprilie-2007 iulie: Cabinet Individual de Avocatura Undrea Alexandru –avocat stagier 2007 iulie – prezent: Cabinet Individual de Avocatura Navasardyan Lusine – avocat titular.

Din 2004 este secretar general al Ca­merei de Comerţ România-Armenia

A publicat: “Exproprierea şi alte ris­curi politice şi mecanismele de garantare ope­rate de MIGA” (articol realizat în limba engleză): publicat în revista “Vestnik” al MA­NEB (Academia Internaţională de Ecologie şi de Protecţie a Vieţii), vol. 13, nr. 4 foscicolă 1 din 2008, Sanct-Peterburg:

“Riscurile Politice în ţările în curs de dezvoltare şi garantarea investiţiilor străine” (articol realizat în limba armeană): publicat în revista “Bamber” al Universitatii de Econo­mie din Republica Armenia, nr. 2/2008, Erevan

“Consideraţii privind natura juridică a contractului de garantare a investiţiilor străine încheiat de Agenţia Multilaterală de Garantare a Investiţiilor”: publicat în revista “Revista de Drept Public” nr. 2/2008, Bucureşti

“Protecția și Garantarea Investițiilor Străine în Dreptul Comerțului Internațional” Monografie, ed. Wolters Kluwer 2010

(E-mail: contact@avocatnavasardyan.ro www.avocatnavasardyan.ro)