Arhiepiscopia Armeana

La Catedrala Armeană din București s-au sărbătorit Sf. Sarkis și Întâmpinarea Domnului

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Enoriașii din comunitatea armeană din București, pe 20 februarie a.c., s-au adunat la Catedrala Armeană SFINȚII ARHANGHELI, pentru a participa la Sf. Liturghie și la toate acțiunile organizate legate de două sărbători importante: Sf. Sarkis și Întâmpinarea Domnului.

Sf. Liturghie a fost oficiată de preotul paroh Oshakan Khachatryan sub protia Întâistătătorului Eparhiei Armene din România, Locțiitorul Earhiei Armene din Bulgaria P.S. Episcop Datev Hagopian. La Sf. Liturghie au fost prezenți: dl. Varujan Vosganian, președintele UAR, membrii ai comitetelor eparhiale și parohiale, numeroși enoriași armeni și români.

              Prin purtarea de grija Sanctității Sale Karekin al II-lea, Catolicos si Patriarh Suprem al Tuturor Armenilor, sărbătoarea Sfântului Sarkis a fost proclamată ca zi de binecuvântare a tinerilor și a îndrăgostiților, iar sărbătoarea Întâmpinării Domnului a fost proclamată ca zi de binecuvântare a noilor căsătoriți.

           Cu această ocazie la sfârșitul Sf. Liturghii, P.S. Episcop Datev Hagopian a binecuvântat pe tinerii prezenți, pe cei noi căsătoriți și noi botezați, oferindu-le broșure.

Tradiționalul foc a fost aprins de P.S. Episcop Datev Hagopian, apoi cei prezenți au fost invitați să participe la o tratație – vin fiert și cafea. Atmosfera  de sărbătoare a fost susținută de cântece și dansuri populare armenești. Corul înființat recent, sub conducerea doamnei preotese Armine Khachatryan, a interpretat câteva cântece populare armeneșt: Khănghi dzar, Tagvori mer durs ari, Arnem ertam im iară, Inciu Binghiolă mădar, Hoi nazan, Hop șorora, iar talentatul Davit Karamyan a recitat poezia scrisă de Kevork Emin ,,Sasunţineri pară’’ (Dansul din Sasun). Ansamblul de dansuri armenești ,,Vartavar’’ al Uniunii Armenilor din România, coordonat de coregrafa Bela Martikian, a făcut un spectacol, mai apoi au fost împărțite bucate tradiționale specifice sărbătorii – gata și halva.

Mulțumim tineretului, comitetului de femei din București, corului și ansamblului de dans și tuturor celor care au fost implicați.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România

One Response to La Catedrala Armeană din București s-au sărbătorit Sf. Sarkis și Întâmpinarea Domnului

  1. Isadora February 21, 2022 at 2:08 pm

    Sunteti minunati. Felicitari.