Arhiepiscopia Armeana

La Catedrala Armeană din București s-au sărbătorit SFÂNTUL SARKIS și ÎNTÂMPINAREA DOMNULUI

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Enoriașii din comunitatea armeană din București, pe 12 februarie, duminică, s-au adunat la Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din București, pentru a participa la Sf. Liturghie și la toate acțiunile organizate legate de două sărbători importante: Sf. Sarkis, ocrotitorul tinerilor și Întâmpinarea Domnului.

Sf. Liturghie a fost oficiată sub protia Întâistătătorului Eparhiei Armene din România, Preasfinției Sale Episcop Datev Hagopian și de preotul paroh Oshakan Khachatryan. La Sf. Liturghie au fost prezenți consilieri eparhial și parohial, numeroși enoriași armeni și români.

              Prin purtarea de grija Sanctității Sale Karekin al II-lea, Catolicos si Patriarh Suprem al Tuturor Armenilor, sărbătoarea Sfântului Sarkis a fost proclamată ca zi de binecuvântare a tinerilor și a îndrăgostiților, iar sărbătoarea Întâmpinării Domnului a fost proclamată ca zi de binecuvântare a noilor căsătoriți.

           Cu această ocazie la sfârșitul Sf. Liturghii, părintele Oshakan a citit mesajul Preasfințitului Episcop Datev Hagopian, adresat tinerilor armeni, după care Preasfinția Sa a binecuvântat pe tinerii prezenți, pe cei noi căsătoriți și noi botezați, oferindu-le broșure și cadouri.

Tradiționalul foc a fost aprins de Preasfinția Sa, apoi cei prezenți au fost invitați să participe la o tratație – vin fiert, ceai și cafea. Atmosfera de sărbătoare a fost susținută de cântece și dansuri populare armenești.

Corul ,,Ani” al Arhiepiscopiei Armene, sub conducerea doamnei preotese Armine Khachatryan, a interpretat câteva cântece populare armeneșt: Hoi nazan, Tagvori mer durs ari, Andzrevn egav, Arnem ertam im iară.

Ansamblul de dansuri armenești ,,Vartavar” al Uniunii Armenilor din România, coordonat de coregrafa Bela Martikian, a făcut un spectacol, mai apoi au fost împărțite bucate tradiționale specifice sărbătorii – gata și halva. La final cei prezenți au fost invitați la o masă pregătită de comitetul de femei.

Mulțumim tineretului, comitetului de femei din București, corului și ansamblului de dans și tuturor celor care au fost implicați.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România

fotografii de Andreea Tănase

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *