Arhiepiscopia Armeana

La Catedrala Armeană din București s-a sărbătorit Sfântul Sarkis

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Pe data de 28 februarie la Catedrala Armeană din București s-a sărbătorit Sf. Sarkis. Sf. Liturghie a fost oficiată de preotul paroh Oșakan Khachatryan în prezența Întâistătătorului Eparhiei Armene din România P.S. Episcop Datev Hagopian. La Sf. Liturghie au fost prezenți: E.S. Sergey Minasyan, ambasador al Armeniei în România, Varujan Vosganian, președintele UAR, membrii ai comitetelor eparhiale și parohiale, numeroși enoriași armeni și români.

              Prin înalta purtare de grijă a Sanctității Sale Karekin al II-lea, Catolicos si Patriarh Suprem al Tuturor Armenilor, sărbătoarea Sfântului Sarkis, a fost proclamată ca zi de binecuvântare a tinerilor.

           Cu această ocazie la sfârșitul Sf. Liturghii, Întâistătătorul Eparhiei Armene, P.S. Episcop Datev Hagopian a binecuvântat pe tineri, oferindu-le broșuri și iconițe cu Sf. Sarkis. Pe gardul ce înconjoară Catedrala au fost expuse panouri cu temă Sfântului Sarkis și a tradițiilor armenești, pentru a atrage atenția bucureștenilor despre tradițiile noastre. Aducem binecuvântarea noastră tineretului și UAR pentru implicare.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România