Mihai Stepan Cazazian

Kirk Kerkorian este cel mai bogat armean din lume

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Forbes-Armenia-Kirk-Kerkorian

Revista  Forbes a publicat lista sa anuală cu cei mai bogați oameni din lume iar Kirk Kerkorian este din nou cel mai bogat armean din acest top.

Aflându-se pe locul 328, cu o avere neta de 4,5 miliarde de dolari, Kerkorian este cel mai bogat dintre cei 6 armeni care apar pe lista de anul acesta.

Ceilalți miliardari armeni care apar în topul Forbes sunt: Samvel Karapetyan – locul 345, Danil Khachaturov – locul 663, Eduardo Eurnekian – locul 931 și Consulul General al Armeniei la Los Angeles Serghei Sarkisov și fratele acestuia, Nikolai care s-au clasat pe locul 1465.

Kirk Kerkorian , un magnat din industria hotelieră  încă  mai face bani, chiar și la vârsta de 96 de ani. În ciuda faptului că în ultimii ani a vândut acțiuni ale MGM Resorts International în valoare de 750 milioane dolari, emeritul președinte al companiei  încă deține aproape o cincime din acțiuni. Acestea aproape și-au dublat valoarea în ultimul an și l-au ajutat astfel pe Kirk să-și crească averea netă cu 1.2 miliarde dolari .

Samvel Karapetyan are o avere netă estimată la 4.3 miliarde dolari. El conduce Grupul Tashir , o companie care se ocupă cu afaceri imobiliare și care deține 27 de centre comerciale , șapte complexuri de birouri și șapte hoteluri .

Danil Khachaturov are o avere netă estimată la 2,6 miliarde de dolari. La sfârșitul anului 2013 el a listat la Bursa de la Moscova actiuni ale companiei sale de asigurări Rosgosstrah. Khachaturov are studii în construcții și finanțe la Moscova și și-a început cariera la banca privată BIN Bank și apoi la Slavneft, o companie de petrol condusă la acea vreme de miliardarul Mihail Gutseriev .

De-a lungul anilor, omul de afaceri argentinian de origine armeană Eduardo Eurnekian, în vârstă de 71 de ani –  cu o avere netă estimată la 1,9 miliarde de dolari –  a dovedit că este un antreprenor flexibil. Fiul unor emigranți armeni, el s-a implicat mai întâi în industria textilă, și mai apoi în afaceri cu televiziunea prin cablu în anii 1980 .

Consul General al Armeniei la Los Angeles Serghei Sarkisov și fratele acestuia Nikolai au o avere netă estimată la 1,1 miliarde de dolari. Serghei și-a început cariera la compania sovietică de asigurări de stat Ingosstrakh . În 1991 el și-a fondat propria companie de asigurări , RESO – Garantiya unde este președinte . Fratele său Nikolai supraveghează cei mai mari clienti ai companiei lui Serghei , RESO – Garantiya . Cei doi frati detin 63% din companie , în timp ce asiguratorul francez AXA detine cele 37 procente rămase .

http://asbarez.com