Mihai Stepan Cazazian

Kirill Gevorgyan a fost ales vicepreședinte al Curții Internaționale de Justiție de la Haga

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Kirill Gevorgyan, judecător al Curții Internaționale de Justiție din 2015, eminent avocat internațional ruso-armean, a fost ales vicepreședinte al acestei organizații juridice internaționale de înaltă autoritate. Alegerile au avut loc pe 8 februarie la Haga, unde se află sediul CIJ.

Președinte ales: Joan E. Donoghue din Statele Unite. Ea este a doua femeie în acest post – după judecătoarea Rosalyn Higgins (Marea Britanie), care a prezidat CIJ între anii 2006-2009.

Absolvent al Institutul de Stat pentru Relații Internaționale al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Kirill Gevorgyan a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe din 1975. A ocupat diferite funcții diplomatice în cadrul aparatului central al Ministerului Afacerilor Externe și în străinătate. Înainte de alegerea sa la CIJ în februarie 2015, a ocupat funcții de conducere în sistemul serviciilor diplomatice rusești, inclusiv ambasador al Federației Ruse în Olanda în perioada 2003-2009 (în același timp, el a fost reprezentant permanent în cadrul Organizației pentru Interzicerea armelor chimice în Haga).

În plan personal, Kirill Gevorgyan este căsătorit cu celebra actriță rusă Marina Neyolova.