Mihai Stepan Cazazian

Karekin al II-lea: Prezenţa lui Pambuccian şi Vosganian dovedeşte preocupările armenilor în viaţa României

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Preşedintele interimar Crin Antonescu l-a primit luni, la Palatul Cotroceni, pe Karekin al II-lea, Catolicosul şi Patriarhul Suprem al tuturor armenilor, care a afirmat că prezenţa parlamentarilor Varujan Pambuccian şi Varujan Vosganian dovedeşte “preocupările armenilor în viaţa României”.

“Sanctitatea Voastră, distinşi oaspeţi, este un privilegiu pentru mine să vă întîlnesc astăzi şi vă mulţumesc pentru această vizită. Înainte de toate, salut în prezenţa domniei voastre prezenţa unui mare lider spiritual al lumii noastre. În al doilea rînd, dată fiind tradiţia istorică şi culturală a relaţiilor româno-armene, am bucuria să salut cu respect nişte foarte buni prieteni. Sunt, între altele, bucuros să spun de la bun început că dincolo de toată tradiţia şi istoria convieţuirii pe pămînt românesc cu comunitatea armeană, avem şi în prezent aceleaşi bune relaţii şi aceeaşi excelentă cooperare”, a spus Antonescu, la începutul întrevederii.

El a precizat că nu este întîmplătoare prezenţa la întrevedere a doi lideri ai vieţii politice din România, liberalul Varujan Vosganian şi liderul grupului parlamentar al minorităţilor, Varujan Pambuccian.

“Şi nu este întîmplător că două dintre personalităţile politice cele mai cunoscute ale României sunt doi prieteni personali pentru mine, de douăzeci de ani, Varujan Vosganian şi Varujan Pambuccian. Varujan Vosganian mi-a fost ani de zile coleg de partid şi de idei, iar Varujan Pambuccian, care este liderul tradiţional al grupului minorităţilor în Parlamentul României, de asemenea. Sper din tot sufletul că la nivelul instituţiilor religioase, culturale colaborarea noastră este bună şi foarte bună şi că ne ridicăm astfel la înălţimea unei tradiţii de care noi, românii, suntem foarte mîndri şi foarte bucuroşi”, a afirmat Antonescu.

La rîndul său, Karekin al II-lea a apreciat drept “foarte simbolic” faptul că “cei doi Varujani” se află în rîndul “colaboratorilor” lui Antonescu. “Că ei se află în rîndul colaboratorilor dvs. dovedeşte preocupările armenilor în viaţa României, în viaţa poporului român. Noi constatăm acest adevăr şi este o bucurie pentru noi. Căci prin munca şi viaţa lor, fiii poporului nostru au fost vrednici de recunoştinţa şi mulţumirea poporului român şi şi-au adus contribuţia în viaţa socială, politică, culturală a ţării. Cu această ocazie, am constatat încă o dată grija permanentă a statului român faţă de lăcaşurile de cult şi tradiţia armenilor din România”, a completat Karekin al II-lea.

http://www.ziarulfaclia.ro