Mihai Stepan Cazazian

KARABAKH / Rudele soldaților dispăruți participă la căutări … pe teritoriul ocupat de Azerbaidjan

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Timp de aproximativ o săptămână, rudelor soldaților armeni dispăruți, rezerviștilor și voluntarilor li sa permis să participe la căutarea cadavrelor în zonele din Nagorno-Karabakh acum controlate de Azerbaidjan. Informația a fost furnizată de Hunan Tadevosyan, șeful relații publice al Departamentului de Urgență al Republicii Arțakh.

„Participarea rudelor soldaților dispăruți a fost obținută prin medierea Serviciului de Urgență de Stat, al forțelor ruse de menținere a păcii și a Comitetului internațional al Crucii Roșii. „Câte doi părinți s-au alăturat echipelor de căutare și salvare care s-au deplasat în zonele unde au avut loc ostilitățile”, a spus Hunan Tadevosyan. El a indicat că operațiunile de căutare sunt efectuate în direcțiile Fizuli și Jabrayil.

„Astăzi, două detașamente lucrează spre Fizuli și Jabrayil. Cadavrele a 20 de soldați uciși au fost găsite ieri în Jabrayil și unul în Taliș. În prezent, nu există un loc al ostilităților unde operațiunile de căutare și salvare să fie finalizate. Prin urmare, cercetarea va continua în toate direcțiile. Ar trebui să menționez că au fost găsite în total 802 cadavre începând cu 13 noiembrie “, a declarat Hunan Tadevosyan, indicând că până în prezent un singur soldat armean a fost găsit în viață în regiunea Șuși.