Elena Chobanyan

Julio Iglesias în Armenia

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Iglesias 2

Ultimii ani au fost foarte prielnici pentru viaţa culturală din Armenia. De data aceasta, pe 16 martie, a sosit în Armenia, cu un avion personal, legendarul cântăreţ spaniol, Julio Iglesias împreună cu suita sa mare.

Turneul internaţional al cântăreţului a început pe 24 februarie în Guatemala. Artistul a cântat, deja, în Rusia, Ucraina, SUA, Taiwan, Spania şi acum în Armenia. Vor urma concerte la Shanghai, Singapore, în Coreea şi Brazilia. În activitatea sa Iglesias a vândut 300 milioane de CD-uri și a lansat mai mult de 70 de albume, majoritatea în limba spaniolă.

Faimosul artist, în vârstă de 70 de ani, ajuns la Erevan le-a spus jurnaliştilor că este pentru prima dată în Armenia.“Timp de două secole s-au dezvoltat relațiile de prietenie între Armenia și Spania, ce sunt dovedite prin similitudinea pronunției limbilor noastre. Sunt foarte fericit că mă aflu aici. Vizita mea în Armenia este una prietenoasă, căci am mulţi prieteni armeni. De multă vreme sunt prieten cu Charles Aznavour şi am cântat multe cântece împreună “, – a spus Iglesias, subliniind, că de fapt nu se consideră extrem de norocos în privinţa femeilor. Pur şi simplu iubeşte  femeile şi este sigur, că femeile simt, când bărbatul le iubeşte.

“Cu toate acestea, în ochii armenilor observ o tristeţe adâncă, melancolie, ceea ce îmi aminteşte de ţara mea”, –   a afirmat  Iglesias

Întreaga viaţă a artistului este compusă din cântece. “Spectatorii au impresia că  noi artiştii suntem oameni visători, însă nu este chiar aşa. Noi, de fapt, încercăm să-i obligăm pe ceilalţi să viseze. Sufletul nu cunoaşte naţiuni, iar cântecele armenilor vin tocmai din adâncul sufletului”, – a spus artistul, afirmând că nu este un om visător, ci își stabileşte obiective precise  spre a fi realizate.

Aşadar, concertul lui Julio iglesias va avea loc pe 18 martie la Complexul sportiv “Karen Demirchyan”, iar ideea acestui concert la Erevan a venit în urma sfatului unor prieteni care i-au spus că armenii îl iubesc foarte mult. În ceea ce priveşte preţul biletelor de concert, ele sunt între 5 mii şi 80 de mii drami armeneşti. Organizatorii concertului au decis să facă un cadou special cu ocazia lunii femeilor: 20% reducere la bilete.

În timpul concertului fanii artistului vor avea ocazia să asculte “Echame a mi la culpa”, “Amor Amor”, “La gota fria”, “Cumparista”, “Natalie”, “Galicia”, “A media luz”, “Intro”, “My sweet lord”, “Mammy blue”, “Always on my mind”, “Me siento de aqui”, “Carusso”, “Ne me quites pas”, “Careless whisper”, “All of you”, “I want to know”, “Let it be me” etc. Este posibil ca Iglesias să interpreteze, de asemenea, cântece în limba armeană, pentru că la fiecare spectacol  cântă în limba ţării respective, ne-au informat organizatorii concertului (Compania americană „Global Art” şi armeană „Invitro Production”). Julio Iglesias este acompaniat de trupa sa, cântăreți de back-vocal şi dansatori.

La conferința de presă Iglesias a spus în final: “În general nu-mi place să cânt în acele locuri, care îmi sunt dezagreabile şi incomode. Dar aici voi cânta cu o mare plăcere. În afară de acesta nu am mulţi ani de trăit, aşa că voi cânta cu tot sufletul…iar cea mai mare realizare a unui om,  o consider moartea la momentul potrivit.

Elena Chobanyan

Erevan