Mihai Stepan Cazazian

JUDO /  Ferdinand  Karapetian (Armenia) –  Campion european la judo: Am visat acest titlu de multă vreme!

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Ultimul titlu, câștigat de către Armenia la un Campionat European de Judo  a fost în 2005. După 13 ani de la medalia obținută de Armen Nazaryan, Ferdinand Karapetian (26 de ani) oferă Armeniei un al doilea titlu de campion european la categoria -73 kg cucerit la Tel Aviv (Israel) vineri, 27 aprilie.

“De mult timp am visat acest titlu și acum sunt campion al Europei! Astăzi  nu visam decât la  medalia de aur. Am  muncit atât de mult încât nu-mi imaginam că aș putea pierde acest titlul european . Sunt mândru că am câștigat pentru țara mea, Armenia această medalie de aur pe care vreau să o prezint, la înapoiere, poporului meu “, a spus Ferdinand  Karapetian după câștigarea medaliei. În sala din Tel Aviv, unde s-a desfășurat competia  europeană ( între 26-28 aprilie), zeci de fani armeni au venit să-l susțină pe Ferdinand Karapetian.

După ce a câștigat împotriva unui lituanian, a unui estonian, a unui ucrainian și a unui suedez, armenul  au ajuns în finală să lupte împotriva unui … azer, Heydarov Hidarat.

Ferdinand Karapetian  a câștigat luna trecută medalia de argint la Grand Prix-ul de la Ekaterinburg unde, în semifinalele l-a  eliminat pe italianul Fabio Basile, campioan olimpică la a Rio de Janeiro în 2016.

Ferdinand Karapetiyan vs. Hidayat Heydarov

Ferdinand Karapetiyan vs. Hidayat HeydarovEuropean Judo Championships Tel-Aviv 2018

Publicat? de Armenian Sport pe 27 Aprilie 2018

Krikor Amirzayan

One Response to JUDO /  Ferdinand  Karapetian (Armenia) –  Campion european la judo: Am visat acest titlu de multă vreme!

  1. Krikor Krikorian May 1, 2018 at 4:25 am

    UN POPOR MIC CO INIMA DE VITEAZ, MAI ALES CA A INVINS UN ….
    IN FINALA