Redactor

JAZZ ÎN PARC LA CONSTANȚA

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Jazz-ul a apărut în New Orleans la începuturile secolului al XX lea. Orașul-port New Orleans din statul american Lousiana a avut oameni care veneau din întreaga lume, socializau și împărtășeau muzica lor. Jazzul s-a născut în New Orleans dar rădăcinile sale pot fi găsite în tradițiile muzicale atât din Africa cât și din Europa. De fapt, unii susțin că jazzul este o unire a muzicii africane și europene. Pe străzile din New Orleans se putea auzi muzică din toată lumea și care aduna oamenii împreună într-un cadru relaxant și boem.Muzica de jazz s-a născut ca un experiment al cântăreților de culoare care prin talentul lor înnăscut și pasiunea pentru sonorități care mai de care interesante dădeau naștere la o serie de linii de improvizații instrumentale în jurul unui fir melodic. Mulți artiști și-au pus amprenta asupra acestui stil astfel încât astăzi este o formă de artă extrem de dezvoltată care evoluează continuu și se extinde în multe direcții.

Vineri 26 august 2022 ,Uniunea Armenilor din România : Sucursala Constanța, împreună cu Uniunea Elenă din România ,Comunitatea Elpis din Constanța și Primăria Constanța care a pus la dispoziție locația în parcul Teatrului National de Operă și Balet “Oleg Danovski,” au organizat conform tradiției păstrate de câțiva ani o seară de jazz în  parc avându-i invitati pe „ Romy @ Jazzy Lou Band” –o superbă trupă condusă de Romeo Ispas Kirkoryan. De la jazzul classic la cele mai noi forme de exprimare artistică iubitorii de jazz au avut ocazia să se bucure de libertatea creatoare a unor artiști talentați  Am ascultat o muzică de bună calitate cu ritmuri si armonii la care rezonăm ,o muzică pe care dacă nu am descoperit- o încă, o putem face de acum încolo. Diversitatea stilurilor a fost asigurată propunând un program complex unde instrumentele specifice muzicii de jazz au slujit admirabil profesionalismul și talentul muzicienilor invitați . Muzica si în  particular jazzul în  parc  unde  oricine are  acces este o idee excelentă. deoarece oamenii care ascultă acest stil de muzică în parc sunt cei care mâine pot fi pasionaţi de stilul pe care l-au descoperit și vor fi prezenși și la concerte în  sălile de spectacole.

Felicitări organizatorilor și trupei „Romy @ Jazzy Lou Band „ pentru frumoasa seară  oferită în ritmurile muzicii de jazz,  publicului prezent.

Hasmig Ananian

One Response to JAZZ ÎN PARC LA CONSTANȚA

  1. Camelia September 6, 2022 at 9:18 am

    Constanta incepe sa se schimbe in bine, in sfarsit! Multumim pentru redactare.