Simona Paula Dobrescu

ITALIA / Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor în Comunitatea Sant’Egidio-Roma, 20 ianuarie 2021

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Comunitatea Sant’Egidio este o mișcare laicală de inspirație creștino-catolică, care se dedică rugăciunii, comunicării Evangheliei și se prezintă ca o “asociație publică de laici ai Bisericii”.Constituită în anul 1968 în Italia este răspândită în 70 de țări din diverse continente: Africa, America, Europa, Asia.Este recunoscută ca o “Asociație internațională de credincioși” de către Consiliul Pontifical pentru laici.Sediul central este la Roma Fondatorul comunității Sant’Egidio este Profesorul Andrea Riccardi, în timp ce Președintele este Marco Impagliazzo.

Miercuri 20 ianuarie 2021,la ora 19.30, în Basilica Santa Maria in Trastevere a comunității Sant’Egidio, s-a ținut o veghe ecumenică în cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor.

La acest moment de Rugăciune, de meditație și de fraternitate a participat și IPSS Arhiepiscop Khajag Barsamiam, Reprezentantul Bisericii Apostolice Armene pe lângă Sfântul Scaun. Cuvântul de învățătură a fost ținut în limba italiană de către Arhiepiscopul armean Khajag Barsamiam, care a spus printre altele: “diversele tradiții creștine în comuniune cu Hristos și între ele, pot să facă lumea mai bună, mai bună, mai bună! Deci, lăsându-ne conduși și inspirați de cuvintele lui Hristos, putem înțelege și aplica mesajul Său.”

Simona Paula Dobrescu