Mihai Stepan Cazazian

ITALIA | O expoziție unică, de artă armeană, s-a deschis la Palatul prezidențial Quirinal

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

În cadrul vizitei de stat a președintelui Republicii Armenia, Armen Sarkissian în Italia, a fost vernisată, pe 6 octombrie, sub auspiciile celor doi președinți, o expoziție cu operele faimoșilor pictori armeni Hovhannes Aivazovsky, Gevorg Bashinjaghyan, Martiros Saryan, Vardges Surenyants, Hakob Kojoyan.

Președintele Sarkissian și soția sa Nouneh Sarkissian, președintele Italiei Sergio Mattarella și Laura Mattarella au vizitat expoziția.

O expoziție italiană similară a fost organizată în septembrie 2020 la reședința președintelui Republicii Armenia, unde au fost expuse lucrările marilor pictori italieni din secolul al XVIII-lea.

Potrivit președintelui Republicii Armen Sarkissian, astfel de expoziții sunt dovada relațiilor profunde și strânse, de prietenie dintre popoarele Armeniei și Italiei, de-a lungul istoriei, cât și din zilele noastre. „Arta unește popoarele, ceea ce este mai mult decât evident în cazul popoarelor armeno-italiene cu vechi rădăcini de prietenie. Și tocmai asta înseamnă dialogul civilizațiilor, dialogul culturilor, dialogul lumii interioare și talentul națiunilor ”.

Sarkisian a menționat că lucrările pictorilor armeni expuși la expoziție sunt o parte inseparabilă nu numai a patrimoniului național al Armeniei, ci și a patrimoniului artistic mondial. Unii dintre pictorii menționați au avut multe interacțiuni cu Italia și arta italiană în timpul când au trăit.

EREVAN, 6 octombrie, ARMENPRESS.