Simona Paula Dobrescu

ITALIA / Mesajul Asociației Hamest Apastan

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Sâmbătă 24 aprilie 2021 am primit un mesaj prin e-mail din partea Asociației Hamest Apastan, cu ocazia comemorării a 106 ani de la Genocidul poporului armean, publicat și în ziarul local din Casamassima, localitate situată la 20 de km distanță de Bari.

Asociația reprezentată de Francesco Laricchia, coordonator al întregii sale activități, a amintit în mesajul că în anul 2012 Primăria din Casamassima a conferit titlul de cetățean de onoare poetului armean exilat Hrand Nazariantz,
care a trăit pentru o scurtă perioadă în acel loc. Totodată în cadrul aceleeași manifestări, la care a luat parte și ambasadorul Armeniei în Italia, Sargis Ghazaryan a fost dezvelită o placă comemorativă legată de prezența lui Nazariantz la Casamassima.

Mesajul Asociației Hamest Apastan amintește cuvintele pătrunzătoare ale Papei Francisc pronunțate în 12 aprilie 2015 care condamna indiferența multora față de toate crimele săvârșite împotriva umanității.

Condamnând Genocidul mesajul Asociației Hamest Apastan amintește de victimele, martirii care și-au păstrat credință și demnitatea durerea celor care au supraviețuit neuitând să pomenească noile acțiuni violente împotriva poporului armean.

Simona Paula Dobrescu