Simona Paula Dobrescu

ITALIA | Festivalul Internațional de chitară “CITTA’ DELLO IONIO”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Taranto

Festivalul Internațional de Chitară “CITTA’ DELLO IONIO”[ Orașul Mării  Ionice] ajuns în acest an la a V-a ediție, a reușit să propună în cursul lunii iulie (întreaga regiune Puglia era deja  în zona verde de la jumătatea lunii iunie) cu mult curaj, un deosebit spirit de organizare și o adevărată pasiune pentru muzică, o serie de concerte gratuite dedicate chitarei clasice, invitând  cu această ocazie renumiți artiști italieni și străini.
În cadrul Festivalului s-au ținut 8 concerte la Biblioteca Civică “Pietro Acclavio” și Chioșcul  Bisericii “Regina Pacis”, cu intrare liberă.

Tineretul a avut totodată posibilitate să-și îmbogățească cunoștințele muzicale și prin intermediul participării sale la o Summer School și un Master Class dar și la  o Conferință publică .
Festivalul a fost sponsorizat de primăria orașului Taranto, de regiunea Puglia și de Centrul de Servicii de Voluntariat.

În urmă cu două săptămâni a avut loc concertul chitaristului francez de origine armeană Laurent Boutros, care a doua zi după eveniment, a povestit publicului despre viața și activitatea sa, punând în evidență faptul că obârșia sa, rădăcinile moștenite de la ambii părinți s-au împletit în mod armonios, cu cele dobândite în Franța.
În concertul prezentat el a interpretat compoziții inspirate de tradițiile populare armene și ale zonei caucaziene, iar noile aranjamente muzicale au fost însoțite de  o sensibilă reinterpretare care a propus un fel de “călătorie” spirituală evocativă, “apropiind”  publicul de un excurs de valori culturale inestimabile.

Simona Paula DOBRESCU