Mihai Stepan Cazazian

Ion Țiriac și Gerard Tsobanian vor fi managerii unui tînăr tenismen francez

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

lucas-pouille-tiriac-tsobanian

Francezul Gerard Tsobanian se va alătura lui Ion Țiriac pentru a fi managerii lui Lucas Pouille, unul dintre cei mai buni tenismeni francezi ai momentului, locul 15 în clasamentul ATP, notează Le Parisien.

“Am luat cea mai bună decizie. Am mare încredere în cei doi, sunt sigur că mă vor ajuta să progresez. Ion Ţiriac şi Gerard Tsobanian au gestionat cu succes carierele unor mari campioni precum Boris Becker, Goran Ivanisevic, Guillermo Vilas sau Marat Safin, iar eu sunt fericit şi încrezător că mă vor ajuta şi sfătui la cel mai înalt nivel de-a lungul anilor următori pentru a-mi îndeplini toate obiective. Totodată, vreau să-mi promovez imaginea, să devin mai cunoscut pe plan internaţional”, a precizat Lucas Pouille prin intermediul unui comunicat de presă.

Francezul în vârstă de 22 de ani a ajuns în sferturile de finală la două turnee de Mare Şlem, Wimbledon şi Openul Statelor Unite. Totodată, Pouille a obţinut mai multe victorii împotriva jucătorilor situaţi în top 10 ATP. L-a învins de două ori pe David Ferrer, la Miami şi Roma, şi pe Rafael Nadal la US Open.

Ion Ţiriac (77 de ani) este proprietarul turneului de Masters Series de la Madrid, dotat cu premii totale de aproape 6 milioane de euro. Gerard Tsobanian este directorul aceleiaşi competiţii anuale, care se desfăşoară pe zgură la Caja Magica din Madrid. Tsobanian mai este preşedintele turneului ATP de la Geneva, Elveţia.

“Lucas este foarte puternic, are potenţial de top 10 şi poate câştiga un turneu de Mare Şlem. Vom face toate pregătirile, astfel încât el să se concentreze doar pe teren.”, a declarat Gerard Tsobanian pentru presa franceză.