Mihai Stepan Cazazian

Ambasadorul Armeniei, Excelența sa Hamlet Gasparian, invitat la Zilele Focșaniului

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

IMG_2373

Ambasadorul Armeniei, Hamlet Gasparian primit de primarul orașului Focșani, domnul Decebal Bacinschi

Deschiderea evenimentelor dedicate Zilelor Focsaniului a avut loc, vineri 3 iulie dimineata, la vernisajul de caricatura organizat la Ateneul Popular Maior Gh. Pastia. La eveniment au fost prezenti invitatii straini ai municipiului, ambasadorul Armeniei in Romania, Excelenta sa Hamlet Gasparian, o delegatie a orasului Zahle din Liban si o delegatie din Serbia, din orasul Majdanpek. Fiecare delegatie a fost insotita de cate doi consilieri locali care le-au prezentat municipiul, obiectivele culturale si istorice din Focsani. Primarul Decebal Bacinschi a facut oficiul de gazda a evenimentelor si le-a aratat invitatilor cladirea Ateneului Popular.IMG_2378

files

Primul evenimentul al zilei de vineri a fost vernisajul expozitiei de caricatura a renumitului caricaturist Constantin Pavel. “Internetul, ca si criza, a eliminat foarte multe publicatii. Este pacat, chiar cand viata sociala si politica era mai spectaculoasa, caricaturistii au fost cumva eliminati din schema de functionare a ziarelor, nemaifiind loc pentru ei in schema salariala, cu toate ca o caricatura de presa, de foarte multe ori, are forta si puterea unui articol editorial”, a spus caricaturistul Constantin Pavel.
Artistul a fost felicitat de ambasadorul Armeniei in Romania care a transmis si un mesaj autoritatilor locale focsanene. “In numele ambasadei Republicii Armenia va felicit pentru aceasta frumoasa sarbatoare si va doresc tuturor si fiecaruia multa sanatate si succes in viata personala si profesionala”, a spus ambasadorul Armeniei, Hamlet Gasparian. Acesta a prezentat gazdelor focsanene un mesaj din partea primarului orasului Berd, care nu a putut fi prezent la manifestarile din Focsani. Ambasadorul Armeniei a vorbit despre acordul de prietenie intre Berd si Focsani, semnat in 2012. Totodata, Excelenta Sa a amintit ca 2015 este un an simbolic in care este marcat genocidul armean savarsit in Imperiul Otoman in 1915. “In numele guvernului Republicii Armenia, imi exprim recunostinta fata de Romania si poporul prieten roman care in 1920 si-a deschis portile si a primit zeci de mii de refugiati si orfani armeni”, a afirmat ambasadorul Armeniei, Hamlet Gasparian.

http://www.ziare.com

Mesajul Excelentei sale, Hamlet Gasparian, ambasadorul Republicii Armenia in Romania, rostit in limba romana, cu ocazia inceputului manifestarilor dedicate Zilelor Focsaniului, 3 iulie 2015. Excelenta sa a participat alaturi de autoritatile locale, dar si de delegatiile din Serbia si Liban, la vernisajul expozitiei de caricatura “Coltul lui Pavel” care a avut loc la Ateneul Popular “Maior Gh. Pastia”, Focsani.