Redactor

Întrevederea primului-ministru Emil Boc cu ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor din Republica Armenia, Manuk Vardanian

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

Primul-ministru Emil Boc a avut joi 10 martie, la Palatul Victoria, o întrevedere cu ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor din Republica Armenia, Manuk Vardanian, aflat într-o vizită oficială în România.
În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au evidenţiat necesitatea intensificării contactelor economice dintre cele două state, pornind de la relaţiile tradiţionale de prietenie şi cooperare. Premierul Emil Boc a accentuat faptul că “ieşirea din recesiune facilitează dezvoltarea de relaţii în noi domenii” şi a subliniat că proiectele pe care România le va promova în parteneriate public-privat, inclusiv în infrastructura rutieră, oferă oportunităţi de afaceri investitorilor români dar şi străini.
Şeful Executivului a arătat că este esenţial să fie identificate domenii concrete şi realiste de cooperare economică având în vedere interesul manifestat de comunităţile de afaceri din cele două ţări.
Premierul român a salutat totodată, în cadrul întrevederii, organizarea, la Bucureşti, în luna martie, a lucrărilor Comisiei Mixte Interguvernamentale de colaborare economică şi tehnico-ştiinţifică, care va avea rolul de a da „un nou impuls cooperării economice bilaterale şi va transmite un mesaj de încurajare a mediului de afaceri din ambele ţări”.
Cei doi oficiali au avut, de asemenea, un schimb de opinii în ceea ce priveşte valorificarea oportunităţilor Parteneriatului Estic, pentru apropierea Armeniei de Uniunea Europeană.
La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat, din partea română, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, liderul Grupului Parlamentar al Minorităţilor Naţionale, Varujan Pambuccian, iar din partea armeană ambasadorul Republicii Armenia în România, Hamlet Gasparian şi vice-ministru al Finanţelor, Pavel Safarian.

Vom reveni cu amănunte privind vizita de trei zile a Comisiei Interguvernamentale armene condusă de ministrul Manuk Vardanian.

One Response to Întrevederea primului-ministru Emil Boc cu ministrul Transporturilor şi Comunicaţiilor din Republica Armenia, Manuk Vardanian

  1. bocciu March 11, 2011 at 7:27 pm

    Prostia lui Boc este nelimitata la stanga si nemarginita la dreapta

    Boc este atata de prostalan incat n-ai cu cine sa-l compari…, este prostalanul absolut, n-are termen de comparatie… si o spun cu parere de rau pentru ca sunt membru pd-l. Este mic, prost, batut in cap si cazut in cap… Poate fi premiat ca bocciu, pentru ca este simbolul prostiei absolute. Cu dreptul lui facut la foarte mare distanta de facultate, ajunge constitutionalist si toate legile lui sunt neconstitutionale… spre disperarea romanilor… Domnule, si taranistii au avut o guvernare proasta, dar n-au bagat mana in buzunarele oamenilor…, au luat masurile pe care le-au considerat ei atunci ca sunt potrivite, dar nu s-au atins de banii romanilor… acum sunt la subsolul istoriei…
    Prostia lui boc se vede clar din tot ceea ce face sau nu stie sa faca, legea salarizarii, si, mai precis, din “majorarea” cu 15% a salariilor bugetarilor, dupa ce au fost dimunuate cu 25%. Daca, de exemplu, un bugetar avea inainte de taiere un salariu de 2000 RON, atunci, dupa taierea cu 25% el va primi: 2000 – 25/100 × 2000 = 1500 RON.
    “Majorarea” promisa trebuia sa fie: 15/100 × 2000 = 300 RON, dar, aplicata dup? prostia lui boc, la salariul diminuat, ea este: 15/100 × 1500 = 225 RON. Diferenta, adica pierderea, este de 75 RON. Acuma ne putem intreba cu cat la suta trebuia majorat salariul taiat, pentru a avea cresterea promisa, de 300 RON? In acest caz vom avea: x/100 × 1500 = 300 rezulta 1500x = 30000 rezulta x = 300/15 rezulta x = 20%. Deci, prostalanul de boc trebuia sa mareasca cu 20% salariile taiate, pentru a se tine de cuvant. Acum ne putem intreba, cat am pierdut prin aceasta greseal?, prostie, ineptie? (cu cat la suta ne-a “majorat” salariul boc?) In aceasta situatie avem: x/100 × 1500 = 75 rezulta 1500; x = 7500 rezulta x = 75/15 rezulta x = 5%. Deci, “majorarea” reala a fost de: 15% – 5% = 10%, asadar, recuperarea a fost doar de 10%. Fata de prostalanul de boc, un elev de clasa a XI-a este expert in economie si salarizare…Nu stie pentru ca nici n-are de la cine sa invete, deoarece si-a adus toate nulitatile dup? el: soferi, nepoti, nepoate, stricand, în acest fel, structura demografica a capitalei…