Redactor

Întrevederea Ministrului afacerilor externe, Ramona N. Mănescu, cu Ministrul afacerilor externe din Republica Armenia, Zohrab Mnatsakanyan

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Ministrul afacerilor externe, Ramona-Nicole Mănescu, a avut la data de 25 septembrie 2019, în marja Adunării Generale ONU de la New-York, o întrevedere cu omologul armean, Zohrab Mnatsakanyan.

Ministrul Mănescu a apreciat noua dinamică înregistrată în relațiile Erevanului cu UE, evidențiind oportunitățile create, în plan bilateral, în contextul implementării Acordului de Parteneriat Consolidat și Cuprinzător între Uniunea Europeană și Republica Armenia. De asemenea, șefa diplomației române a evidențiat creșterea susținută a comerțului româno-armean în anul 2018, pe fondul aplicării provizorii a Acordului.

Ministrul român al afacerilor externe a reliefat importanța cursei directe a companiei Tarom pe ruta București-Erevan, lansată la 3 aprilie 2019, pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale sub toate aspectele, în special în ceea ce privește contactele interumane și de afaceri. În context, a punctat importanța dialogului interparlamentar și a utilizării formatelor de cooperare economică și tehnico-științifică.

Ministrul afacerilor externe din Republica Armenia a împărtășit dorința de dezvoltare, în continuare, a relațiilor bilaterale, cu accent asupra dinamizării dialogului politic și a cooperării economice dintre cele două țări, inclusiv prin valorificarea facilităților create de lansarea cursei aeriene directe București-Erevan. A reliefat, totodată, importanța conferită de partea armeană dezvoltării relațiilor cu UE, în special sub aspectul valorificării oportunităților create prin implementarea Acordului de Parteneriat Consolidat și Cuprinzător.

Comunicat de Presă MAE