Mihai Stepan Cazazian

ÎNTÎLNIRE LA MINISTERUL CULTURII

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

SONY DSC

La 21 ianuarie, în cadrul unei serii de întîlniri cu membrii noului guvern al României, ambasadorul Armeniei, Hamlet Gasparian, a avut o întrevedere cu ministrul culturii și patrimoniului național, Daniel Barbu.

În cadrul discuției deschise și constructive, menționînd cu satisfacție contactele reciproce periodice și viața culturală plină de evenimente importante, părțile au dezbătut în detaliu starea pregătirilor legate de organizarea manifestărilor dedicate patrimoniului cultural armean din România – în special  organizarea, în anul curent, la București a conferinței internaționale și a expoziției de la Muzeul de Artă – și au căzut de acord asupra acțiunilor viitoare.

Apreciind în mod deosebit programul privind “Cooperarea în domeniile culturii, educației și științei” 2011-2015, program care, potrivit părții române, este unul dintre cele mai dense, interlocutorii au discutat despre perspectivele realizării manifestărilor prevăzute anterior. În acest sens a fost considerată drept o verigă importantă rețeaua muzeelor și uniunilor culturale armenești din București și alte orașe românești, precum și bogatele materiale despre armeni și valorile armenești păstrate în diferite instituții românești, pentru a căror studiere, conservare și revalorizare sînt necesare eforturi comune.

Au fost conturate de asemenea perspectivele realizării unor programe comune în domeniile teatral, cinematografic și literar.

Ambasadorul Hamlet Gasparian i-a transmis ministrului Daniel Barbu invitația omologului său armean, doamna Hasmik Poghosian, de a face o vizită oficială în Armenia, invitație ce a fost acceptată cu toată disponibilitatea.