Mihai Stepan Cazazian

Întîlnire la Centrul Cultural Armean cu Arhim.dr. Zareh Baronian /Sunt fiul acestei comunități…

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

baronian 1

Duminică 23 august a avut loc la Centrul Cultural Armean din București o întîlnire cu Arhim.dr. Zareh Baronian dedicată celor 50 de ani de viață pe care Sfinția Sa i-a pus în slujba comunității armene din România slujind la altarul Catedralei Armene. De fapt această întîlnire a fost o continuare a celei ce avut loc în luna mai atunci cînd Arhimandritul Baronian  a împlinit jumătate de secol de la hirotonire. Această întîlnire a fost prilejuită de prezența în România a domnului Ara Baltazar care a prezentat un mesaj din partea romanahailor din Los Angeles și a înmînat o plachetă aniversară  Sfinției Sale.

baronian 3

 

La întîlnirea  moderată de scriitorul Bedros Horasangian au participat și au luat cuvîntul IPS Episcop Datev Hagopian și Excelența Sa Hamlet Gasparian, ambasador al Republicii Armenia care au subliniat rolul jucat de Arhim. Baronian în această comunitate. Părintele Baronian, așa cum îi spun conaționalii a mulțumit comunității și armenilor din Los Angeles pentru această plachetă și a subliniat că întreaga sa viață este legată de comunitatea armeană al cărui fiu este și unde s-a format. Iar dacă a avut un model acesta a fost Patriarhul Catolicos Vazken I  de la a cărui trecere la cele veșnice s-au împlinit în această lună 21 de ani. De altfel înainte de această întîlnire, la Catedrala armeană a avut loc o slujbă de parastas în memoria celui ce a ocupat cel mai înalt rang în Biserica Armeană, la rîndul său fiu al acestei comunități.

baronian 4

 

La final am vizionat un scurt material filmat la Los Angeles cu membrii ai Organizației Raffi a romanahailor la o seară dedicată armenilor din Argentina precum și un reușit montaj de fotografii  realizate de domnul Ara Baltazar în Armenia unde a călătorit acum un an.

fotografii de Andreea Tănase