Mihai Stepan Cazazian

Întîlnire la Arhiepiscopia Armeană cu Ambasadorul Elveției la București

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

P1000376

În data de 30 ianuarie a avut loc la sediul Arhiepiscopiei Bisericii Armene din România o întîlnire cu E.S. Jean-Hubert Lebet, ambasador al Confederației  Elvețiene la București căruia i-a fost remisă o scrisoare din partea Arhiepiscopiei Armene și Uniunii Armenilor din România prin care  comunitatea armeană își exprimă sprijinul și respectul față de decizia unei curți din Elveția care a condamnat ( în 2007)  pe activistul turc Dogu Perincek  ce a negat Genocidul Armean. Din păcate la 17 decembrie 2013 Curtea Europeană a Drepturilor Omului  a acuzat Elveția că a încălcat dreptul la liberă exprimare în acest caz.

La întîlnire au participat PS Episcop Datev Hagopian, Întîistătătorul Bisericii Armene din România, senatorul Varujan Vosganian, președinte al UAR, deputatul Varujan Pambuccian, vicepreședinte UAR, reprezentant al armenilor în Camera Deputaților, Preotul Vicar Ezras Bogdan și Preotul Paroh Hetum Tarverdyan, domnul Paul Agopian, (Hay Tad România) și domnul Liviu Ionescu membru în Consiliul Eparhial.

Untitled-13

One Response to Întîlnire la Arhiepiscopia Armeană cu Ambasadorul Elveției la București

  1. Vartan February 2, 2014 at 7:18 am

    Poate ar trebui spus ca aceasta actiune a fost initiativa Consiliului National Armean, haytad Europa si ca PS Datev Hagopian a organizat evenimentul in calitatea sa de Presedinte onorific al Haytad Romania.