Mihai Stepan Cazazian

ÎNTÎLNIRE DINTRE PRIMUL MINISTRU AL ARMENIEI ȘI MINISTRUL ECONOMIEI DIN ROMÂNIA

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

714358

 

În ziua de 8 aprilie 2013, primul ministru al Republicii Armenia, Tigran Sarksian, l-a primit pe ministrul economiei din România, Varujan Vosganian.

“Noi trebuie să folosim relațiile noastre de prietenie pentru a adînci și lărgi cooperarea între țările noastre, în primul rînd în plan economic. Prestigioasa comunitate armeană din România poate constitui o platformă care să impulsioneze pe viitor dezvoltarea relațiilor româno-armene”, a declarat șeful guvernului armean. Tigran Sarksian a reiterat invitația de a vizita Armenia adresată primului ministrul al Românie, Victor Ponta, menționînd că aceasta ar putea constitui un puternic impuls pentru lărgirea cooperării economice dintre cele două țări. În acest context, interlocutorii au subliniat importanța sesiunile intreguvernamentale româno-armene prevăzute a avea loc în acest an la Erevan și București.

Varujan Vosganian a propus organizarea unui forum economic cu participarea oamenilor de afaceri din cele două țări, propunere împărtășită de Tigran Sarksian.

După aceea au fost dezbătute chestiuni privind cooperarea bilaterală în domeniile tehnologiilor de vîrf, turismului, agriculturii.

La încheierea întrevederii, Varujan Vosganian i-a dăruit lui Tigran Sarksian romanul său de mare succes internațional Cartea șoaptelor, volum ce povestește despre tragedia trăită de armeni, despre masacre și deportări.

http://gov.am