Mihai Stepan Cazazian

Întîlnire cu dl. Ashot Grigorian, ministru plenipotențiar al Ambasadei Armeniei în România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 
Cu ocazia participării la Festivalul „Strada Armenească” reprezentanții proiectului „ArmenIS-Identități ale trecutului” însoțiți de domnișoara Ștefana Agop, l-au întâlnit pe domnul Ashot Grigorian, ministru plenipotențiar al Ambasadei Armeniei în România. În urma prezentării generale a proiectului și a activităților demarate în cadrul acestuia, domnul Grigorian s-a oferit să ne vorbească despre cultura armeană, despre căile de promovare a acesteia și despre rolul bisericii la nivel individual cât și colectiv.
Biserica, la nivel general, reprezintă un loc al închegării și al adunării, unde creștinii formează o comunitate. Latura colectivă este importantă din moment ce prin intermediul acesteia se realizează o solidă colaborare interumană ce conduce la relații de concordie între membrii comunității.
 
Totodată, domnul Ashot Grigorian ne-a povestit despre modul în care se desfășoară programele de schimb intercultural din Armenia și despre necesitatea cunoașterii altor culturi decât cele native. Întâlnirea cu domnul ministru a fost una folositoare, care ne-a lărgit aria inteligibilă și cognoscibilă cu privire la cultura armeană, felicitându-ne la finalul întâlnirii pentru activitățile noastre.
 
 
ENACHE CEZAR  
Membru al echipei de proiect „ArmenIS- Identități ale trecutului”