Mihai Stepan Cazazian

Întîlnire a Grupului Ambasadelor, Delegațiilor și  Instituțiilor francofone (GADIF) la  București

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

La 16 ianuarie, a avut loc la Oficiul Regional al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) pentru țările din Europa Centrală și Orientală (BRECO) din București o întîlnire a Grupului ambasadelor, delegațiilor și instituțiilor  francofone (GADIF). Pe ordinea de zi s-au aflat  discuții legate de  pregătirea Summitului Francofoniei, ce va avea loc la Erevan pe 11-12 octombrie 2018 precum și alte evenimente.

Ambasadorul Armeniei în România, Sergey Minasyan, care a participat la consultări,  a prezentat în detaliu procesul pregătitor pentru Summitul Francofoniei de la Erevan și a evenimentele planificate pentru acest Summit.

A fost  semnat și memorandumul privind cooperarea educațională cu ministerele responsabile cu educația din țările din Europa Centrală și de Est, activitățile și programul regional de planificare al Oficiului Regional pentru Educație al OIF pentru țările din Europa Centrală și Orientală (BRECO-2018, acțiuni la nivel regional), precum și manifestările planificate să se organizeze cu ocazia Zilei  Francofoniei.

La finalul consultărilor, a avut loc o întâlnire între Ambasadorul Armeniei și directorul BRECO, doamna Rennie Yotova.

comunicat de presă http://mfa.am/fr