Arsen Arzumanyan

INTERVIU CU UNUL DINTRE CEI MAI TALENTAȚI FOTBALIȘTI DIN ARMENIA // Gevorg Ohanyan: „Aș vrea să-mi încerc puterea în campionatul românesc”

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Mijlocașul armean Gevorg Ohanyan, 26 ani, a fost recent recunoscut drept al 3-lea cel mai bun jucător din campionatul Armeniei (2017/2018) de către unul dintre site-urile prestigioase de sport, jucând doar în returul campionatului armean la „Ararat” (4 goluri, 8 assist-uri în 15 meciuri). Încă fiind junior, a fost recunoscut ca cel mai bun fotbalist printre jucătorii de vârsta lui și a fost unul dintre liderii echipei naționale a Armeniei U17. Deși cu o statură mică, Ohanyan este cunoscut pentru tehnica sa foarte bună, agilitatea și finețea în execuții. Cariera de fotbalist a lui Ohanyan putea fi mult mai reușită, dar a fost detașat, în timpul activitatății fotbalistice, timp de doi ani, întrucât trebuia să execute stagiul militar obligatoriu. Jucând în echipe din Armenia și Liban, Gevorg a fost supranumit „Isco cel armenesc” (după numele renumitului fotbalist spaniol) datorită stilului lui de joc și a preciziei loviturilor. De câteva săptămâni, el reprezintă clubul „Gandzasar-Kapan” din Armenia care joacă în Europe Ligue. La finalul interviului, vom prezenta câteva video-uri cu golurile și assist-urile lui Ohanyan (astăzi are tricoul cu numărul 10, dar până acum juca cu numărul 17).

Gevorg, care sunt primele impresii la noul tău club?

Impresiile sunt foarte bune. De fapt, am mai jucat aici în 2016, clubul mi-a fost drag mereu, și când am avut această propunere, am fost de acord fără să mă gândesc. După un cantonament de o săptămână în Erevan, pe 15 iunie, am plecat în Bulgaria, unde am continuat antrenamentele de două ori pe zi. Sper că vom putea prezenta cu succes țara noastră în Europa Ligue.

Efectuând stagiul militar în forțele armate ale Armeniei, ai întrerupt, timp de doi ani, activitatea fotbalistică și apoi ai început perioada de refacere. Astăzi, deja „ai dat drumul” întregului tău arsenal tehnic și se vede fotbalul pe care fanii îl așteaptă de la tine. Am dori să aflăm – care sunt părțile forte, dar și slabe ale tale?

Este greu când timp de zece ani trăiești prin fotbal, dar te trezești într-o zi și înțelegi că din cauza capriciilor unor oameni nu ai privilegiul dat jucătorilor echipei naționale de fotbal și trebuie să-ți întrerupi activitatea. Desigur, când eram la unitate militară, într-o uniformă militară, am avut un sentiment puternic de patriotism și am devenit și mai responsabil față de mine și față de patria mea. Dar după ce mi-am făcut datoria față de patrie, m-am întors la fotbalul mare ca să-mi îndeplinesc visurile, pentru care mă lupt până astăzi. După stagiul militar, am jucat la „Ararat” și „Alashkert” pentru o perioadă scurtă de timp, iar în 2014 am primit o propunere din partea echipei armenești „Homenetmen” din Liban, unde am petrecut patru sezoane. Revenind la patria mea în 2018, m-am alăturat lui „Ararat” și am jucat în returul campionatului. Având o experiență în străinătate, am putut să fiu de folos pentru „Ararat”. Partea mea forte cred că este caracterul meu de luptător și de a nu renunța, „relația” mea cu mingea și viziunea asupra terenului, iar partea slabă sigur este faptul că sunt scund, de aceea trebuie să lucrez de două ori mai mult față de concurenții mei.

Câțiva ani ai jucat la „Homenetmen” din Liban și i-ai bucurat pe fanii tăi armeni și libanezi cu câteva zeci de goluri și assist-uri. Ce amintiri ai din acea perioadă?

Anii mei petrecuți în Liban au lăsat o urmă foarte adâncă în viața mea, în același timp am avut multe zile fericite, dar și dificile pline de victorii și dezamăgiri. Sunt foarte fericit că am putut lăsa amintiri bune prin jocul meu și le-am dăruit bucurie compatrioților noștri, dintre care cu mai mulți am devenit prieten. Fără îndoială, au fost unii dintre cei mai buni și mai interesanți ani din viața mea.

Acum doi ani ai vizitat România. Ce impresii ai din această țară și, ca o continuare a întrebării, ai dori să te muți la unul dintre cluburile românești în cazul unei propuneri?

În 2016 pentru aproape o lună i-am vizitat pe fratele și pe prietenul meu care studiau în România. Cu ajutorul lor am cunoscut comunitatea armeană locală și am vizitat biserica armeană din București. Să fiu sincer, a fost o mare mândrie să regăsesc cultura armeană într-o țară străină. Am vizitat câteva orașe din România, cetăți medievale minunate, pe scurt, am fost foarte impresionat. În cazul unei oferte bune, aș dori cu siguranță să-mi încerc puterea în campionatul românesc, care ar fi un pas important în cariera mea.

Gevorg, îți doresc mult succes și sunt convins că în viitorul apropiat jocul tău va fi admirat nu doar în Armenia, ci și în Europa.

Mulțumesc foarte mult. Sper că voi putea să-mi ajut echipa și de ce nu, să fiu selecționat la echipa națională și să-i fac fericiți pe armenii mei.

ARSEN ARZUMANYAN

Gevorg Ohanyan în „Homenetmen”: Secvențe, assist-uri și goluri

Gevorg Ohanyan în „Ararat”: assist-uri și goluri


Alte goluri: