Mcrtici Baghdasarian

Interviu cu Shahe Yesaian un artist în devenire

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

De curând am avut surpriza de a descoperi un tânăr armean foarte talentat şi am reuşit să obţin un interviu unde ne va povesti mai multe despre el.

Salut Shahe pentru început aş dori să te prezinți cititorilor noştri.

Salut Mcrtici. Mă bucur că am ocazia  de a vă acorda acest interviu. M-am născut în Siria în anul 1996. Am crescut și am studiat în orasul Alep. Acum locuiesc in Erevan cu familia și sunt la liceu. De asemena frecventez cursuri de desen la Centrul Estetic National. Mai multe imformatii despre mine puteti gasi pe pagina mea de facebook.

Am observat din schiţele realizate cât de talentat eşti şi am dori să ştim ce anume te inspiră pe tine în realizarea desenelor?

 Îmi aduc aminte că într-o zi stăteam la mine în cameră și pe birou aveam un pahar, cu un desen pe el. Sugera un zâmbet pe el asa ca am incercat sa-l reproduc. Aveam 12 ani și de atunci am continuat sa dezenez și să fac schițe.

Ce anume te inspiră să dezenezi?

Poate ți se pare ciudat dar la compunerea personajelor mă raportez la mine (siluetele sunt înnalte ca și mine!), la mișcare și la oamenii din jurul meu.

Muzica iți influențează creațiile. Ce genuri asculți?

Ascult o gama foarte variatăde stiluri de muzică. În general prefer muzica clasică și jazz-ul. Nu cred ca este important stilul de muzică ci ritmul pe care îl simt și care ma inspiră să desenez. Se spune că cea mai bună muzică este tăcerea. În anumite cazuri sunt de acord.

Ce anume iti propui sa faci in viitor.

Îmi doresc să reușesc pe mai multe planuri. Vreau să îmi termin studiile și să continui să lucrez în ceea ce îmi place cel mai mult să fac: desenul.

One Response to Interviu cu Shahe Yesaian un artist în devenire