Elena Chobanyan

INTERVIU / Banii nu trebuie să fie o condiție pentru a realiza calitate în ceea ce faci  – spune Anna Tigranyan,  make-up artist

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Este suficient să luăm o perie, culori, ruj, și vom obține orice chip dorim, indiferent de vârstă. … numai că există un “dar”. Profesionalismul și arta, trebuie să interacționeze cu gustul și la acestea trebuie să se adauge cîteva trucuri ale machiajului. Make-up artistul Anna Tigranyan, a răspuns la cîteva întrebări pentru revista  “Ararat”.

De ce aţi ales tocmai meseria de make-up și nu o altă profesie?

Makeup-ul, ca o profesie, există de mult timp. În cursa pentru a fi frumoase, femeile  au apelat întotdeauna la  machiaj. Eu am fost interesată de acest domeniu încă din copilărie, în special de posibilitatea de a transforma oamenii, scoțând în evidență frumusețea lor. Ca orice femeie, am dorit să stăpânesc la perfecţiune toate secretele machiajului.

Ce noutăţi sunt în lumea machiajului de azi, mai ales în Armenia?

Din anul 2018 va fi la modă, de exemplu, stilul NUDE. Este, de asemenea, important să alegem crema potrivită pentru a face pielea mai netedă și strălucitoare. Tocmai de aceea nuanțele lucioase și rujul sunt foarte răspândite şi în prezent.

Ce lipseşte artistului de makeup din Armenia? Probabil  este nevoie de mai mulți bani pentru a cumpăra noi echipamente, produse și a dobândi abilități?

Ca și în alte țări, în acest domeniu este necesar să dai libertate și sinceritate creativității. Până la urmă, machiajul este și o formă de artă, ce oferă posibilitatea de a accentua frumusețea femeilor, oferindu-le încredere, sentimentul că sunt frumoase și iubite. Talentul  este necesar în orice domeniu, însă este mai înţelept să se acorde mai mare importanță dorinței de a stăpâni și de a practica meseria aleasă cu scopul de a avea succes. Numai atunci când îți iubești  profesia vei  avea și dorința de  perfecțiune.

Deşi nu există perfecţiune. Cât de eficient este să fii angajat în mod egal în, să spunem, machiaj și o altă meserie ?  

Este rezonabil ca o persoană să se ocupe de domeniul care îi place cel mai mult. Dacă poți să te ocupi, simultan, de două domenii și să ai succes este excelent. Dar, dacă te ocupi de un lucru care dăunează celuilalt, este bine să alegi totuşi, o singură profesie.

Colaborați cu oameni cunoscuți din Armenia. Ați simțit vreodată diferența dintre modelele/clienții profesioniști și amatori?

Da. Clienţii profesionali, mai ales din domeniul artei, sunt mai informați și ştiu exact ce  personaj doresc să fie/adopte, ceea ce-mi uşurează munca. Clienții care nu sunt informaţi de ceea ce înseamnă un machiaj sunt mai capricioşi și nu au nici o idee despre cum ar vrea să arate.

Sunteți de acord cu ideea ” muncă de calitate dar mai mulţi bani “?

Categoric nu. Calitatea muncii nu poate depinde de bani. Bineînțeles, orice specialist doreşte ca munca lui să fie apreciată, dar banii nu trebuie să fie o condiție pentru a realiza calitate în ceea ce faci.

Cum putem şti care un produs/brand din domeniul machiajului este de calitate și nu dăunează pielii noastre? Oare prețul determină calitatea, sau acesta, prețul,  este dat doar de numele și publicitatea mărcii?

Există o serie de mărci pe care le prefer și eu. Din ingredientele lor ne putem da seama de calitate. Dar mai important este să cunoaștem calitatea pielii noastre, căci fiecare tip de piele necesită o abordare și o îngrijire aparte. Fiind conștienţi de defectele și avantajele pielii, putem selecta cu ușurință marca adecvată. În ceea ce privește culoarea, prefer brandurile mai scumpe și mai profesioniste, deoarece experiența mea de atâţia ani mi-a arătat că orice brand devine mai popular doar atunci când satisface toate cerințele clientului.

Interviu realizat de Elena Chobanian