Elena Chobanyan

INTERVIU / “Am să devin o violonistă cunoscută”, spune tânăra Asya Anisimova

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

11391141_504583629697588_1943106744575083130_nCând vezi muzicieni maturi cântând extraordinar de bine, asculţi cu o mare plăcere. Însă când muzicienii sunt la o vârstă fragedă, pur şi simplu ești uimit. De această dată intervievata mea este o vilonistă de 9 ani, Asya Anisimova.

Povesteştene cum  de  ai ales vioara?

De multă vreme visam să cânt la vioară. O dată bunica mea m-a dus la şcoala de muzică, mi-a spus să aleg pianul, dar ştiind că tatăl meu a cântat la vioară în copilărie, am decis să aleg vioara.

Regreţi, că ai ales acest instrument?

Nicidecum. Vioara este o parte importantă din viaţa mea. Cu ajutorul studiilor, pieselor de vioară mi-am făcut prieteni am cunoscut-o pe profesoara de vioară, Karmen Derenikovna, fapt pentru care sunt foarte mulţumită şi extrem de bucuroasă.

Am aflat că ai câştigat medalia de aur la festivalul internaţional din oraşul Gyumri.

Am exersat la vioară, cam 3-4 ore și, până la urmă, din 3000 de participanţi am câştigat medalie de aur eu cu încă doi colegi, Narek şi Ovsana. Membrii juriului, dintre care unul era din Londra, ne-au ascultat cu multă atenţie, au fost uimiţi şi chiar au spus la televiziunea armenească, canalul H1, că … suntem mici genii muzicale.

Extraordinar. Dar simţeai că vei câştiga?

Ca să fiu sinceră, aveam presimţirea că voi câştiga.. medalie de argint, însă nu-mi trecea prin cap, că voi primi medalie de aur. Acum sunt mândră şi fericită, că am fost inclusă între “cei mai înţelepţi”.

Ce planuri ai de viitor?

Voi pleca într-o tabără 20 de zile unde voi exersa la vioară dar ne vom odihni în acelaşi timp. După aceea voi merge în Karabagh tot 20 de zile, unde voi da cîteva concerte importante.  Mulţumesc părinţilor şi profesoarei mele, K. Derenikovna. Gândul meu este să devin o violonistă excepţională şi cunoscută.

 Îți dorim mult succes în continuare!

Interviu realizat de Elena Chobanyan