Mihai Stepan Cazazian

INTERETNICA.RO / Armenii din Constanța au un nou președinte

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

IMG_5670Liviu Merdinian este noul președinte al Filialei Constanța a Uniunii Armenilor din România. Noul lider al armenilor constănțeni are 38 de ani, este medic de profesie, cu dublă specializare, respectiv Sănătate Publică și Dermatovenerologie, și Șef de lucrări la Facultatea de Medicină din cadrul Universității „Ovidius”.

Pentru următorii patru ani, Liviu Merdinian are ca obiectiv o cât mai bună păstrare și promovare a identității comunității etnice din care provine. De altfel, el este de părere că reușita unui lider al unei comunități etnice poate fi cuantificată numai prin demersurile și rezultatele pe care le are în procesul de păstrare și promovare a valorilor identitare. Din punct de vedere al proiectelor culturale, comunitatea armeană din Constanța se pare că va avea parte de o serie de noutăți. Liviu Merdinian ne-a vorbit despre organizarea, anul viitor, a Festivalului „Strada Armenească” la Constanța, dar și despre formarea unui ansamblu al comunității, ansamblu în care să se regăsească membri a căror vârstă minimă să ajungă chiar la 4 ani. De asemenea, noul președinte își dorește ca din punct de vedere cultural comunitatea să fie mai activă și să se implice mai mult în activități alături de celelalte comunități etnice, el punând mare preț pe caracteristica multietnică a Constanței și pe potențialul cultural al zonei din acest punct de vedere. Un prim pas a fost participarea, duminică, 22 mai, la Târgul de binefacere „Să dăruim împreună”.

Nu va fi neglijată nici relația cu biserica. Noul președinte al Filialei Constanța a Uniunii Armenilor din România este și membru în Consiliul Parohial. Potrivit declarațiilor sale, în prezent, alături de preotul paroh Oshakan Khachatryan lucrează la „un proiect de renovare a Bisericii Armene cu fonduri europene, un proiect foarte mare, care să readucă Biserica Armeană la un nivel și structural, și imagistic corespunzător”.

interetnica.ro