Redactor

Întîlnirea tineretului armean la malul Mării Negre

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 

 601804_578060492226627_910440241_n

            Evenimentul nostru a oferit posibilitatea tinerilor armeni din Constanta sa interactioneze cu tinerii armeni din tara, programul nostru cuprinzand activitati ce au permis tineretului din diferite parti ale tarii sa se cunoasca mai bine si sa lege prietenii.

            Scopul evenimentului a fost reuniunea tinerilor armeni cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani din toate fililalele U.A.R din  tara cu caracter cultural si recreativ, in ideea de a inchega prietenii pentru pastrarea identitatii armenesti.

Evenimentul s-a desfasurat in perioada 10-12 mai si a  avut urmatorul program: in prima zi participantii au sosit in Constanta pana in ora 18:00 si au fost condusi la locul de cazare. de la ora 19:00 a avut loc deschiderea oficiala a evenimentului nostru la terasa hotelului Sport din Constanta. Vicepresedintele U.A.R. Constanta dl. Sergiu Sarchizian a profitat de aceasta ocazie pentru a ura “bun venit” din partea intregului comitet al U.A.R. Constanta invitatilor nostri din toata tara. Deschiderea oficiala a activitatii noastre a continuar cu o cina festiva.

428463_578060288893314_322200695_n

180267_578060462226630_106601965_n

601708_578059625560047_1597245445_n

Incepand cu ora 20:00 a avut loc urmatorul eveniment cultural intitulat: “Seara armeneasca la Constanta”. Practic ne-am propus ca prin acest eveniment sa cunoastem mai bine tineretul armean, in speta pe cei care nu au participat si anul trecut la aceasta activitate. Ne-am bucurat deosibit sa avem printre noi tineri care nu au avut ocazia sa participle la niciun eveniment cultural de acest gen, respectiv reprezentantii din Dumbraveni. Cu aceasta ocazie am vrut ca fiecare tanar reprezentant armean al fiecarei filiale participante sa ne prezinte activitatile pe care le vor desfasura sau le-au desfasurat in cursul anului 2013 si masura in care noi, ceilalti tineri din tara, putem participa.

In a doua zi am pornit in excursia spre Cheile Dobrogei. Pentru ca anul trecut am prezentat participantilor nostri turul Constantei si cele mai importante puncte turistice, anul acesta am dorit sa  facem o incursiune si totodata o iesire in natura in imprejurimile orasului nostru. Am ales aceasta varianta pentru a oferi oaspetilor nostri frumusetea meleagurilor dobrogene si sa ne bucuram impreuna de un peisaj legendar.

In drumul nostru spre Cheile Dobrogei am facut popas la maiestuasa manastire Sfantul Ioan Casian, un lacas de cult impresionant. In apropierea manastirii se afla o pester ape care am vizitat-o, intrucat reprezinta un punct turistic important si inedit in acelasi timp. Aici am fost asteptati de un calugar care ne-a oferit toate informatiile despre cel ce a locuit in pestera, respective Ioan Casian in jurul anilor 350.Pranzul l-am servit la manastire, toate pregatirile fiind facute de calugari.

Apoi am vizitat rezervatia naturala Cheile Dobrogei. Peisajele din aceasta zona centrala a Dobrogei sunt dominate de coline domoale presaret cu siruri intinse de stanci calcaroase, toate acestea dand un farmec deosebit zonei.

In jurul orei 17:00 am plecat spre Constanta.

La intoarcere la initiativa doamnei Luiza Terzian a avut loc o discutie interactive intre participanti pe tema : “Locul pe care il ocupam noi ca armeni in societatea romaneasca si ce intentionam sa realizam pe viitor, noi tinerii armeni, pentru a fi cat mai reprezentativi in Romania si nu numai.

 In ultima zi am participat la slujba religioasa de la biserica armeana din Constanta “Adormirea Maicii Domnului” oficiata de preotul paroh Oshagan Khachatryan

In speranta ca acest eveniment a fost apreciat de cei ce ne-au fost oaspeti, ne-am luat ramas bun, multumindu-le lor si conducerii filialelor U.A.R. din tara care ne-au onorat invitatia.

 Clara Olariu