Arhiepiscopia Armeana

Întâlnirea online între membrii Biroului Central al Organizației Mondiale de Tineret Armean din cadrul Bisericii Armene cu responsabilii cu problemele de tineret ai Eparhiei Armene din România

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Întâlnirea online a avut loc pe 19 iunie a.c. Prin binecuvântarea PS Episcop Datev Hagopian P.C. preot Oșakan Khachatryan și Hrant Jaghinyan au prezentat activitatea care a fost desfășurată de către organizație în cadrul Eparhiei noastre în timpul pandemiei și anume:

  • diferite  programe în format online
  • organizarea Sfintelor Liturghii online
  • organizarea unor grupe mici în cadrul cărora au fost elaborate măsuri pentru securitatea desfășurării activităților
  • vizite în casele celor vârstnici
  • împărțirea de pachete cu hrană și măști

Responsabilul spiritual al Biroului Central al Organizației Mondiale de Tineret a Bisericii  Armene  P.C. Arhimandrit Tovma Khachatryan a prezentat în ce constă scopul  întâlnirilor pe platforme Zoom și anume: organizarea  de ședințe cu membrii din teritoriu, în cadrul cărora se vor dezbate aspecte de organizare a pelerinajelor de către tineri pe perioada 2020-2021. P.C. Arhimandrit a evidențiat  importanța  muncii  depuse pentru a dezvolta capacitatea tinerilor din cadrul bisericii, pentru o mai bună pregătire a lor pentru a conduce proiecte. În acest context, trebuie să fie promovate programe ca: ,,Noi suntem brațele Domnului’’ sau ,,Noi suntem brațele Bisericii’’. P.C. Arhimandrit a mai discutat despre pelerinajul din perioada 2020-2021 ai tinerilor cu deviza: ,,Spre  Sfântul Scaun Echmiadzin, spre  eparhii armene’’, care va fi dedicată aniversării a 20 de ani de păstorire a SS Catolicos al Tuturor Armenilor, Patriarh Suprem Karekin al II-lea. Totodată s-au dezbătut și alte aspecte care vor fi dedicate și organizate odata cu celebrarea a 20 de ani de păstorire a Patriarhului.

        Reprezentantul biroului cu probleme de comunicare dl. Samvel Șahnazaryan a prezentat inițiativa care va fi derulată  împreună cu Biroul Central al Organizației de Tineret și eparhiile cu deviza ,,Tineretul și Biserica’’.

        Directorul adjunct al Organizației de tineret d-na Mariam Harutiunian a prezentat  inițiativele care sunt preconizate  sub  deviza: ,,100 de întrebări despre biserică’’ , ,,Biserica și tineretul armean’’, ,,Biserica mea’’, lucrări care deja au început între biroul central și eparhii. S-a făcut și referire, deasemenea, la inițiativele Biroului central care cuprind anumite edituri cu titlurile:  ,,Îndemnuri  de la Patriarh’’, ,,Cartea de rugăciuni pentru tănâr’’ , ,,Îndreptar de Liturghie pentru tânăr’’, ,,Dați Cezarului ce -i al Cezarului și Domnului ce-i al Domnului’’, și problema de traducere a acestor cărți.

          La sfârșitul întrevederii s-a rostit rugăciune pentru însănătoșire a bolnavilor. 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România