Arhiepiscopia Armeana

Întâlnirea liderilor Bisericilor Ortodoxe Răsăritene din Europa

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

          Pe 4 mai, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România, Exarhul Eparhiei Armene din Bulgaria PS Episcop Datev Hagopian a plecat în Germania pentru a participa la întâlnirea liderilor Bisericilor Ortodoxe Răsăritene din Europa.

          Pe 5 mai, la Mănăstirea Ortodoxă Coptă din satul german Heoxter a început o întâlnire consultativă de două zile a episcopilor și conducătorilor ortodocși răsăriteni din Europa, bucurându-se de binecuvântarea și patronajul conducătorilor lor bisericești.

          La întâlnire au participat liderii Bisericii Ortodoxe Copte Germane Episcopii Anba Damian și Anba Michael, Episcopul Anba Barnabas din Roma, mitropolitul Policarp Aidin al Bisericii Asirio-Ortodoxe din Antiohia pentru Olanda, precum și Arhiepiscopul Matias Naiș pentru Germania.

          Din partea Bisericii Apostolice Armene, pe lângă Întâistătătorul Eparhiei Armene din Germania PS Episcop Serovbe Isakhanian au participat și Întâistătătorul Arhiepiscopiei Armene din România, Exarhul Eparhiei Armene din Bulgaria PS  Episcop Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Statelor Baltice PS Episcop Vardan Navasardian, delegat pontifical pentru Europa Centrală PS Episcop Diran Petrosian, Primatul Eparhiei Armene din Franța Arhimandritul Krikor Khachatrian, Locțiitorul Eparhiei Armene din  Grecia Arhimandritul Khoren Arakelian.

          La întâlnire trebuia să participă și delegatul pontifical al Europei de Vest IPS Arhiepiscop Khajak Parsamian, care, însă, nu a putut ajunge în Germania din motive de sănătate.

          Întâlnirea liderilor a început cu celebrarea Sf. Liturghii  a Bisericii Ortodoxe Copte, după care au fost citite mesajele conducătorilor Bisericilor Ortodoxe Răsăritene. Mesajul Sanktității Sale Karekin al II-lea a fost citit în limba engleză de Episcopul Diran Petrosian.

          În timpul sesiunilor de două zile, liderii Bisericilor Ortodoxe Răsăritene au discutat diversele probleme de interes bisericesc și oportunitățile de a face față provocărilor împreună.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România