Redactor

Întâlnire oficială la Primăria Sector 2 a Capitalei

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

foto Madeleine Karacaşian

 

 

În data de 31 martie, ÎPC Arhimandrit Datev Hagopian, Întîistătător al Bisericii Apostolice Armene din România, a vizitat pentru prima oară Primăria Sectorului 2 și pe edilul acestei instituții,  domnul primar Neculai Onțanu.

După schimbul de amabilități protocolare, dialogul s-a continuat într-o atmosferă caldă, pricinuită, pe de-o parte, de faptul că între domnul primar și armeni există o veche legătură de prietenie și colaborare în diverse proiecte iar, pe de cealaltă parte, de faptul că Arhiepiscopia și Parohia București, ce se află în sectorul 2, au beneficiat de-a lungul timpului de sprijinul Primăriei Sectorului 2, în special în momentele când biserica și clădirile au suferit avarii în urma construirii în imediata vecinătate a unui imobil cu un destin nefast.

Noi proiecte s-au conturat în decursul acestei vizite. Primul, schimbarea denumirii unei străzi din sector și denumirea acesteia cu numele celui ce a fost S.S.Vasken I, personalitate marcantă a Bisericii Armene care, provenit din România, a fost timp de mai bine de 40 de ani Catolicosul și Patriarhul Suprem al Tuturor Armenilor.  Tot cu privire la această personalitate, se întrevede amplasarea unui bust într-o piațetă sau parc al sectorului 2.

Un alt proiect este aniversarea a 140 de ani de la nașterea marelui om de cultură Nicolae Iorga, un filo-armean autentic și un armenolog de marcă. Acest eveniment va prilejui conferințe în parteneriat cu Primăria Sector 2 și amplasarea unui bust al  lui Nicolae Iorga în incinta muzeului Casei de Cultură Dudian, din Bulevardul Carol I, nr.43.

Pe agenda celor doi interlocutori se află și înfrățirea Sectorului 2 al capitalei cu un oraș din Armenia, obiectiv ce va fi dus la îndeplinire prin mijlocirea Ambasadei Republicii Armenia la București.

La întîlnire au participat d-na Mariana Georgescu, director al relaţiilor publice din Primăria Sectorului 2 şi părintele vicar Ezras Bogdan.

Întâlnirea a luat sfârșit cu asigurările reciproce de cooperare pe plan social și cultural.