Mihai Stepan Cazazian

ÎNTÂISTĂTĂTORUL EPARHIEI ARMENE DIN ROMÂNIA A FOST PRIMIT, LA VATICAN, DE PAPA FRANCISC

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

 P. S. Datev Hagopian, Întâistătătorul Eparhiei Armene din România,  la data de 16 mai a.c. a efectuat o vizită  la Vatican şi a fost primit  de către Papa Francisc. P.S. Datev  Hagopian a transmis salutările frăţeşti de la  S.S. Patriarhul Tuturor Armenilor, Karekin al II-lea. În cadrul întâlnirii cei doi Înalţi Prelaţi s-au  referit  la relaţiile  existente la nivel înalt între Biserica Armeană şi Catolică şi la întâlnirile oficiale reciproce între reprezentanţii celor două biserici  la cel mai înalt nivel. S-au înmânat daruri reciproc.

          În aceeaşi zi Papa Francisc, în piaţa Sfântul Petru, la sfârşitul cuvântării Sale a îndemnat la pace prin tratative pe reprezentanţii Orientuluil Mijlociu şi Ţara Sfântă, subliniind în special: ,,Sunt deosebit de îngrijorat văzând încordarea relaţiilor dintre Orientul Mijlociu şi Ţara Sfântă, la escaladarea valului de violenţe, care şi mai mult  îndepărtează părţile de la convorbiri paşnice. Îmi exprim durerea pentru victimile şi răniţii şi prin ruga şi fapta mea sunt alături de cei suferinzi. Încă o dată afirm că  violenţele nu aduc pace. Râzboiul naşte râzboi, iar violenţa naşte violenţă”.

Sfântul Părinte s-a adresat tuturor părţilor, opiniei internaţionale să reînnoiască  angajamentele pentru un dialaog, pentru stabilirea păcii şi  a dreptăţii. Papa Francisc I-a îndemnat pe toţi credincioşii adunaţi să se roage Maicii Domnului într-un glas cu rugăciunea: ,,Ave Maria”.

 

 Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România