Mihai Stepan Cazazian

INIȚIATIVĂ PUBLICĂ / VIITORUL ARMEAN: 15 OBIECTIVE

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

30 aprilie 2021, Erevan. Pe 29 aprilie, a fost lansată Inițiativa publică FUTURE ARMENIAN, care intenționează să încurajeze dialogul pentru a crea un cadru comun de înțelegere în jurul dezvoltării durabile a Armeniei și a armenilor ca nație.

Grupul de Inițiativă include pe Richard Azarnia (Franța), Artur Alaverdyan (Armenia), Noubar Afeyan (SUA) și Ruben Vardanyan (Rusia). S-au alăturat deja 380 de persoane, printre care Nicolas Aznavour (Armenia), Garo Armen (SUA), Levon Aronian (Armenia), Ruben Arutyunyan (Rusia), Anthony Barsamian (SUA), Georgi Derluguian (Emiratele Arabe Unite), Atom Egoyan (Canada) , Eduardo Eurnekian (Argentina), Ruben Enikolopov (Rusia), Stas Namin (Rusia), Eric Nazarian (SUA), Artem Oganov (Rusia), Alice Petrossian (SUA), Mari Papazian (SUA), Paul Polman (Elveția), James Tufenkian (SUA), Ralph Yirikian (Armenia).

VIITORUL ARMEAN: 15 OBIECTIVE

 1. Stabilirea viziunii: Definirea și stabilirea viitorului Armeniei în mod colectiv.
 2. Asigurarea suveranității: Recunoașterea importanței securității noastre și construcția unui sistem de apărare mai eficient și orientat spre viitor.
 3. Responsabilitate istorică: Să onorăm memoria victimelor, a supraviețuitorilor și salvatorilor de la Genocidul armean prin pledoarii globale și sprijin umanitar pentru prevenirea, combaterea și vindecarea de toate actele de violență împotriva umanității.
 4. Arțakh liber: Garantarea securității fizice a Arțakhului și stabilirea statutului său juridic.
 5. Unitatea Armenia-Diaspora: Transformarea relației dintre Armenia și Diaspora într-una bazată pe o înțelegere mutuală și încredere.
 6. Diaspora puternică: Actualizarea și îmbunătățirea instituțiilor și structurilor Diasporei pentru a le asigura vitalitatea și a păstra patrimoniul armean la nivel mondial.
 7. Alianțe puternice: Combaterea izolaționismului prin parteneriate strategice la nivel regional și global.
 8. Creștere exponențială: Încurajarea unei economii competitive care să atragă capital uman și financiar.
 9. Populație în creștere: Abordarea provocărilor demografice din Armenia asigurând creșterea populației, repatrierea și imigrația calificată pentru a-și asigura viitorul.
 10. Excelență în educație: Abordarea educației ca prioritate, ca cea mai înaltă valoare socială pentru armenii din întreaga lume.
 11. Preeminenta științei, tehnologiei și creativității: Investiții în știință, tehnologie și creativitate pentru a stimula inovația și dezvoltarea, în special în sănătate, mediu și economia cunoașterii.
 12. Buna guvernare: Dezvoltarea eficientă și responsabilă a instituțiilor, excelență și profesionalism în guvern și societate.
 13. O societate dreaptă și reducerea inegalităților: Eradicarea sărăciei, deschidere și corectitudine în societate.
 14. Conservarea patrimoniului: Construirea identității noastre unice și experiența noastră istorică folosindu-le pentru a inspira și a ne ghida viitorul nostru.
 15. Decizii bazate pe fapte: Solicitare către conducători și societate ca luarea deciziilor, la nivel național, să se bazeze mai degrabă pe fapte decât pe iluzii.
  Deși momentul lansării noastre coincide cu campania electorală parlamentară din Armenia, această inițiativă depășește orice obiective și ambiții politice. Chiar dacă Armenia își alege viitorii lideri, această inițiativă intenționează să încurajeze dezbaterea deschisă pentru a selecta un viitor care să atragă și să acopere forțele colective din Armenia și armenii la nivel global.

Inițiatorii intenționează, de asemenea, să organizeze dezbateri și discuții publice în lunile următoare, în diverse locații, precum și virtual. Obiectivul este de a avea o participare cât mai largă și implicarea pe fiecare obiectiv pentru a discuta în mod colectiv despre cum să atingem obiectivele cât mai bine.

Orice persoană interesată poate deveni co-semnatară vizitând www.futurearmenian.com, participând la viitoarele discuții ale Inițiativei FUTURE ARMENIAN și planificând împreună pașii următori.