Mihai Stepan Cazazian

Încălcarea încetării focului. Azerbaidjanul a tras cu artileria înspre pozițiile din Arțakh

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

26 OCTOMBRIE, ARMENPRESS. Partea azeră, încălcând flagrant acordul de încetare a focului umanitar încheiat în Statele Unite, a deschis focul cu artileria asupra pozițiilor Armatei de Apărare din Arțakh în direcția nord-est. de la 8:45 a.m. după cum a declarat purtătorul de cuvânt al ministrului apărării al Armeniei, Shushan Stepanyan pe pagina de Facebook.

După ce Statele Unite au ajuns la un acord privind încetarea focului umanitar, care urma să intre în vigoare pe 26 octombrie la 8 a.m., Ministerul Apărării din Azerbaidjan a acuzat rapid partea armeană că a încălcat flagrant încetarea focului chiar înainte de ora 8:00, dar a șters aceste informații după un timp.

Câteva minute mai târziu, Ministerul Apărării din Azerbaidjan a difuzat dezinformări suplimentare, menționând că forțele armene bombardează pozițiile azere din sud.

Ministerul Apărării al Republicii Arțakh afirmă că unitățile Armatei de Apărare a Arțakhului respectă strict acordurile încheiate, iar acuzațiile părții inamice nu numai că nu au nimic de-a face cu realitatea, ci au fost formulate ca parte a pregătirii unui câmp de informații pentru noi provocări din partea acestora din urmă.