Arhiepiscopia Armeana

Inaugurarea unui monument khacikar și sfințirea icoanelor  în mijlocul comunității armenilor din Barcelona

Decrease Font Size Increase Font Size Text Size Print This Page
Share

Ziua de 3 octombrie 2021 a fost prilejul unui eveniment deosebit pentru comunitatea armenilor din Barcelona. Au participat in număr mare la Sf. Liturghie oficiată în Biserica Sf. Maria de Petralbes.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către IPS Arhiepiscop Khajak Barsamian, Delegat Patriarhal pentru Europa de Vest, reprezentant al Sf. Scaun de la Echmiadzin la Vatican, care a avut alături pe PS Episcop Datev Hagopian, Întâistătător al Arhiepiscopiei Armene din România și Exarh al Eparhiei armene din Bulgaria. Între cei prezenți s-au aflat Excelența Sa d-nul Vladimir Garmirșalian, Ambasador al Republicii Armenia în Spania, precum și reprezentanți ai diverselor organizații armenești din regiune.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor IPS Arhiepiscop Khajak a subliniat rolul Sfintei Cruci în istoria creștinismului dar și în viața fiecărui creștin. Crucea rămâne pururi nu doar un simbol al suferinței, jertfei, al sacrificiului pentru binele celorlalți, dar și izvor aducător de har, purtătoare de binecuvântare, ocrotitoare și călăuzitoarea pe calea desăvărșirii și a biruinței în lumina iubirii. Puterea tainică a Sfintei Cruci  este cea care va  veni in ajutorul fiecarui credincios spre implinirea năzuintelor bineplăcute Domnului.

La finalul Sf. Liturghii cei doi înalți prelați au oficiat, conform rânduielii Bisericii Apostolice Armene, slujba de sfințire și ungere a unor icoane  și  apoi de binecuvântare a monumentului khacikar înălțat în apropierea sfântului lăcaș. Atât khacikarul cât și icoanele au fost realizate prin contribuția financiară a familiei lui Arman Mayilian din Barcelona.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Armene din România